E-sport

Officielt: Tidligere Astralis-profiler har fundet nyt hold

Peter 'Dupreeh' Rasmussen, Emil 'Magisk' Reif og Danny 'Zonic' Sørensen er officielt en del af franske Vitality.

Det har i Counter-Strike miljøet virket som en offentlig hemmelighed, men nu er det endelig officielt, hvad der skal ske med Peter 'Dupreeh' Rasmussen, Emil 'Magisk' Reif og Danny 'Zonic' Sørensen.

Trioen blev tilbage i november bænket i Astralis efter en skuffende Major i Stockholm, hvor danskerne aldrig var i nærheden af at vinde det eftertragtede trofæ.

Siden da har de set til fra sidelinjen, men nu kan de tre bekræfte, at de skifter til det franske storhold Vitality, der blandt andet har verdens bedste spiller i 2020, Mathieu 'Zywoo' Herbaut, på holdet.

Et skifte, som Peter 'Dupreeh' Rasmussen længe har set frem til, siger han til TV 2 SPORT.

Den danske spiller blev især tiltalt af at bevare 'Zonic' som sin træner, og så var der samtidig behov for luftforandring efter mange år hos Astralis.

- At holde gejsten i live har været det vigtigste for mig.

- Jeg havde behov for at der kom nogle nye udfordringer, og jeg var kørt lidt død det seneste år i Astralis. Der har været mange problemer undervejs, sygdomsforløb, udskiftninger, om vi skulle stille med seks- eller syvmandshold og uenigheder med ledelsen.

- Men det vigtigste var, at jeg måtte kigge indad for at finde ud af, hvad der skulle til for, at jeg selv kunne bevare gejsten i de år, jeg har tilbage af min karriere, siger Peter 'Dupreeh' Rasmussen.

Sproget bliver en udfordring

Vitality, der holder til i Paris, går altså fra at være et udelukkende fransk hold til at blive et internationalt hold.

Et skifte, som flere hold har forsøgt sig med over tid, men som de færreste har haft stor succes med. En af de naturlige årsager er naturligvis sproget, og Danny 'Zonic' Sørensen lægger da heller ikke skjul på, at det er et fokuspunkt fra første færd.

- Jeg prøver at aflive den danske og franske 'klan' fra start. Det er ikke kun Peter og Emil, der kommer til at sove på hotelværelse sammen. Det officielle sprog er engelsk, og jeg synes, at vi har en ret god idé om, hvordan vi vil løse det.

Vitality består nu af følgende

  • Peter 'Dupreeh' Rasmussen
  • Emil 'Magisk' Reif
  • Mathieu 'Zywoo' Herbaut
  • Kévin 'Misuuta' Rabier
  • Dan 'apEX' Madesclaire
  • Danny 'Zonic' Sørensen (træner)

For Peter 'Dupreeh' Rasmussen er der heller ingen tvivl om, at der kan blive slået knuder på tungen, indtil holdet har fundet den rette måde at få kommunikationen strømlinet.

- Det kan godt blive en udfordring at skulle kommunikere på et andet sprog, når det er hektisk. Men ikke en, der ikke kan løses.

- Det er noget, vi skal arbejde os ud af, så det er en positiv udfordring og ikke noget, jeg frygter.

Dansk sportspsykolog drager med

Danny ”Zonic” Sørensen kommer ikke til at stå alene med det organisatoriske, for sportspsykologen Lars Robl tager med til det franske efter mange år hos blandt andet Astralis, og han ser en klar opgave.

- Det centrale bliver at få defineret den fælles drøm. Uanset hvilken kultur og historik vi kommer med, så er det det her, den nye, fælles drøm, den der binder os sammen, det er det, der forener os. Og så begynder vi at bryde den ned i helt konkrete procesmål på forskellige områder, så vi når den drøm.

- Men det tager tid, og der skal vi være tålmodige. Jeg kommer fra en verden, hvor det tager otte år at lave en OL-atlet. Det går lidt hurtigere her, men vi skal være tålmodige, og så skal vi undgå at blive frustrerede, og det gør vi ved at have fokus på det, vi selv kan kontrollere, og ikke det vi ikke selv kan kontrollere. Jeg ved, at Danny, Peter og Emil kan det, og det er det, vi skal have inkorporeret i resten af holdet, siger Lars Robl til TV 2 SPORT.

Det, som der er udrettet hos Astralis, har imponeret alverdens Counter-Strike-hold, og det har også sat sig spor i det franske.

- De er nysgerrige på, hvad vi kommer med fra Astralis.

De har været meget nysgerrige på, hvad det var, Astralis gjorde, siger Lars Robl eftertænksomt, inden han slår fast hvad opgaven går ud på.

- Vi skal finde noget nyt fælles med udgangspunkt i det, der virker. Og vi skal ikke være blinde for, at de har et spændende hold dernede, det er nogle spændende spillere og en spændende stab, der er rundt omkring holdet. De har altså også noget, som jeg er helt sikker på, vi også kan lære af. Og det der at få skabt det nye fælles tredje, det er det, der sparker røv og gør forskellen, siger Lars Robl

Sult efter mere

Sammen har Peter 'Dupreeh' Rasmussen og Danny 'Zonic' Sørensen vundet hele fire Majors i deres tid hos Astralis, og selv om Counter-Strikes mest prestigefyldte trofæ er det absolut første på dagsordenen, så er der ingen tvivl om, at det nye Vitality har planer om at være en alvorlig udfordrer.

Troen er i hvert fald intakt hos de to rutinerede danskere, og med 'Zywoo' i folden kan alting ske, lyder det fra 'Zonic'.

- Jeg føler, at vi har de rigtige brikker, og jeg er rigtig tilfreds med det hold, vi har. Der er en spiller som Zywoo, der skal bære holdet, men som nu har fået to, der kan aflaste ham også. Og så er der en spændende spiller i Misutaa, der er en god holdspiller.

For Peter 'Dupreeh' Rasmussen handler det især om det, som Astralis i det seneste år er blevet kritiseret for at mangle. Nemlig sulten efter at vinde, selv om man har prøvet det hele.

- Selvfølgelig er Majors det ultimative mål. Danny og jeg har vundet fire af dem, og jeg ser da gerne én til stå på mit cv, inden jeg er færdig med min karriere.

- Det tror jeg stærkt på, at vi kan. Sulten er det vigtigste, siger 'Dupreeh'.