E-sport

Astralis skifter ud efter hård periode

Astralis skifter ud på AWP-positionen i et forsøg på at drysse nyt, farligt krydderi over holdet.

Astralis havde planen klar for 2022, men under 2 måneder inde i året afviger de fra den.

Onsdag melder det danske Counter-Strike-mandskab ud, at de efter en hård tid foretager en udskiftning på holdet.

Ud går holdets yngste spiller, Philip ’Lucky’ Ewald, og ind kommer Asger 'Farlig' Jensen.

- ’Farlig’ kommer med mere erfaring og også mulighed for at tage mere initiativ i spillet, der betyder, at de andre spillere kan få det lettere ved at udfylde deres roller så godt som muligt, siger Astralis-sportsdirektør Kasper Hvidt til TV 2 SPORT.

'Farlig': Jeg tager kampene i min egen hånd

’Farlig’, der har fået sin Counter-Strike-opdragelse i Copenhagen Flames, forlader FunPlus Phoenix, hvor han har siddet på bænken siden midten af januar. Og som Astralis-sportsdirektøren siger, er det en mand, der ikke er bange for at være offensiv.

- Jeg spiller aggressivt, jeg tager kampene i min egen hånd, og uden for serveren bringer jeg en masse sult, energi og lyst til at hjælpe holdet, siger Asger 'Farlig' Jensen, hvis drøm er gået i opfyldelse:

- Astralis er klubben, jeg har haft haft lyst til at spille for, siden man begyndte at spille Counter-Strike. Men for at være ærlig tror jeg ikke helt, den er feset ind endnu, at jeg skal spille for Astralis. Jeg kommer nok til at mærke det lidt mere, når jeg går i seng i aften.

Lyn-analyse

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse. Det var på tide, at der skulle ske et eller andet. 'Lucky' er et stort talent, men det har samtidig også vist sig, at det er alt for tidligt for ham at spille på det niveau, der kræves på Astralis. Han har haltet efter fra start af. Der har aldrig været for alvor gode perioder.

'Farlig' har vist lidt mere og har erfaring på den store scene. Jeg tror, der er potentiale, og at han kan komme ind på Astralis og gøre det markant bedre og udvikle sig til den næste store danske AWP-stjerne.

Den 22-årige dansker anses for at være en af landets bedste AWP-spillere, og det er netop den rolle, han overtager fra ’Lucky’, der har været en del af Astralis siden august sidste år.

Astralis sender 'Farlig' i aktion for første gang i marts til ESL Pro League sæson 15.

'Farlig' glæder sig til at trække i Astralis-trøjen og ved, hvad han kan tilføre holdet. Video: TV 2 SPORT

Hvidt: ’Lucky’ har haft sin chance

Astralis missede i weekenden akkurat en plads i slutspillet ved den store turnering IEM Katowice, og kort tid efter har det danske mandskab taget konsekvensen – lige inden tilmeldingen til vigtige turneringer lukker.

Jeg synes, I sagde, at I ville gå med ’Lucky’ for hele 2022?

- Det, vi sagde – i hvert fald internt – var, at vi alle skulle have en fair chance. ’Lucky’ kom ind på et tidspunkt, hvor det var lidt rodet. Nogle skulle ud, andre skulle blive. Han fik ikke en fair chance af selvsamme årsag. Så kom vi ind i 2022 med ny træner og fast setup, og her har vi vurderet, at han har fået en fair chance, men at vi lige nu har brug for andre kvaliteter, end dem, han giver.

Astralis-lejren har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med ’Lucky’, som stadig vil være på kontrakt med det danske hold, der også har et akademihold, hvor han tidligere har været en del af.