E-sport

Ekspert: - Astralis er i en dyb krise

TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche mener, at Astralis lige nu befinder sig et rigtig svært sted.

Astralis har langt fra fået den ønskede start på 2022.

Det danske CS:GO-hold har med det nye line-up tegnet sig for flere nederlag end sejre efter årsskiftet, og derfor var det ikke den største overraskelse, at Astralis tidligere tirsdag annoncerede et spillerskifte.

Asger 'Farlig' Jensen har erstattet Philip ’Lucky’ Ewald på AWP-positionen. Et skifte, der kommer et par måneder efter, flere store personligheder forlod den danske organisation.

- Astralis er i en dyb krise lige nu. Det har været rigtig hårdt for dem at miste 'Magisk' og 'Dupreeh', og det har været svært for dem at erstatte dem. De har fået to gode spillere i 'k0nfig' og 'blameF', og så har de haltet lidt med at finde den sidste til at erstatte 'dev1ce'.

- 'Lucky' var på papiret et godt bud, men hurtigt stod det klart, at det ikke kom til at fortsætte i 2022, siger TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Ikke realistisk at fortsætte med 'Lucky'

'Lucky' bliver altså i fremtiden ikke en del af Astralis-opstillingen, selvom holdet i en rum tid har gjort meget for at holde hånden over det store talent.

'Pimp' ser derfor tirsdagens ændringer som den rigtige løsning og et skridt på vejen mod at komme ud af krisen.

- Det der med at melde ud, at de kom til at spille med det samme line-up i 2022, rystede jeg også på hovedet af. Der kan ske så meget, og selvfølgelig skal man reagere, når en spiller ikke præsterer godt nok, mister motivationen eller ikke er i form til at spille godt nok.

- Det var måske et febrilsk forsøg på at beskytte 'Lucky', hvilket er fuldt forståeligt, men det var aldrig realistisk, siger 'Pimp'.

Lyn-analyse

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse. Det var på tide, at der skulle ske et eller andet. 'Lucky' er et stort talent, men det har samtidig også vist sig, at det er alt for tidligt for ham at spille på det niveau, der kræves på Astralis. Han har haltet efter fra start af. Der har aldrig været for alvor gode perioder.

'Farlig' har vist lidt mere og har erfaring på den store scene. Jeg tror, der er potentiale, og at han kan komme ind på Astralis og gøre det markant bedre og udvikle sig til den næste store danske AWP-stjerne.

Hvidt: ’Lucky’ har haft sin chance

Astralis' sportsdirektør, Kasper Hvidt, fortalte i forbindelse med tirsdagens nyhed, at der ikke længere var mere snor at give af med henblik på 'Lucky'.

Jeg synes, I sagde, at I ville gå med ’Lucky’ for hele 2022?

- Det, vi sagde – i hvert fald internt – var, at vi alle skulle have en fair chance. ’Lucky’ kom ind på et tidspunkt, hvor det var lidt rodet. Nogle skulle ud, andre skulle blive. Han fik ikke en fair chance af selvsamme årsag.

- Så kom vi ind i 2022 med ny træner og fast setup, og her har vi vurderet, at han har fået en fair chance, men at vi lige nu har brug for andre kvaliteter end dem, han giver, siger Hvidt til TV 2 SPORT.

Astralis-lejren har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med ’Lucky’, som stadig vil være på kontrakt med det danske hold, der også har et akademihold, hvor han tidligere har været en del af.