Krigen i Ukraine

Verdens bedste tog mikrofonen: - Vi er alle bange

Ukrainske Aleksandr 's1mple' Kostyliev tog mikrofonen inden IEM Katowice, hvor han forklarede, at e-sport er adskilt fra politik.

Han plejer normalt at være en af de mere stille verdensstjener.

Men fredag eftermiddag greb ukrainske Aleksandr 's1mple' Kostyliev mikrofonen inden den store turnering IEM Katowice. Han havde nemlig noget, han ville af med.

- Kan jeg tage mikrofonen? Hej alle sammen. Først og fremmest har jeg ikke en masse ting at sige. Jeg vil gerne have, at I skal vide, at e-sport ikke er politik. Og alle spillerne - på vores og andre hold - har ikke noget at gøre med regeringers beslutninger, sagde ’s1mple’ efterfulgt af en stor klapsalve fra publikum.

Vi vil alle sammen have fred i Ukraine og i hele verden. Vi er alle bange

Aleksandr 's1mple' Kostyliev

Ordene kommer efter, at Rusland natten til torsdag invaderede Ukraine som følge af en længere konflikt, og de to nationer er lige nu i heftig våbenkamp.

Aleksandr 's1mple' Kostyliev kommer fra den ukrainske hovedstad, Kiev, hvor TV 2s korrespondenter har hørt flere eksplosioner. Han kom med et opråb torsdag morgen, hvor han skrev, at hans by blev beskudt.

Du kan se IEM Katowice på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

- Vi skal forblive mennesker

Til daglig spiller 's1mple' for Natus Vincere, i daglig tale NaVi, der har ligget nummer et på verdensranglisten siden juli 2021.

Holdet er skabt i Ukraine med tre russiske spillere og to ukrainske er truppen blandet på tværs af landegrænserne.

- I hele min karriere har jeg spillet med ukrainske, russiske og amerikanske spillere. Og de er alle sammen gode mennesker. Lige nu står jeg mine venner her på scenen. Vi vinder sammen og taber sammen. Vi vil alle sammen have fred i Ukraine og i hele verden. Vi er alle bange, sagde ’s1mple’.

- Vi skal vise et eksempel for hele verden i denne turnering. Vi skal stå sammen med vores fans, vores venner og alle dem, der kommer til at se den her turnering. Vi skal alle forblive mennesker først og fremmest. Så tak. Jeg håber, I vil nyde denne turnering.

Aleksandr 's1mple' Kostyliev har i en årrække været blandt verdens allerbedste Counter-Strike-spillere.

I både 2018 og 2021 blev han kåret som verdens bedste af det anerkendte medie HLTV, og i 2019 og 2020 var han nummer to på listen.