Rusland invaderer Ukraine

Kæmpe Counter-Strike-turnering udelukker russiske hold

En af verdens største Counter-Strike-turneringer, BLAST Premier, har valgt at udelukke russiske hold på ubestemt tid.

Russiske hold dominerer lige nu toppen af Counter-Strike-scenen, men ingen af de russiske hold får lov at deltage i en af verdens største turneringsformater.

For i et opslag på Twitter skriver BLAST Premier, at alle russisk-baserede hold bliver udelukket fra organisationens fremtidige turneringer.

- Grundet konflikten i Ukraine vil ingen russisk-baserede hold blive inviteret til at deltage i vores events i den nærmeste fremtid.

- Gaming og e-sport samler folk fra alle religioner, lande og racer. Vi håber, at den generelle situation i verden vil reflektere det snarest muligt, står der blandt andet i opslaget.

I opslaget skriver BLAST Premier også, at den kommende CIS-kvalifikation er blevet aflyst.

BLAST Pro Series er en række af internationale CS:GO-turneringer, der samler seks af de bedste hold i verden til en to-dages turnering.

Udelukkelsen omfatter blandt andet de russisk-baserede hold Gambit, Virtus pro, forZe og Spirit.

Verdens bedste hyldede russiske holdkammerater

Men verdensranglistens nummer et NaVi (Natus Vincere) bliver ikke omfattet af udelukkelsen, selvom holdet består af tre russiske spillere og to fra Ukraine. Det skyldes, ifølge HLTV, at NaVi har base i Ukraine og ikke i Rusland.

I NaVi spiller verdens bedste Counter-Strike-spiller Aleksandr 's1mple' Kostyliev, og i forbindelse med IEM Katowice-turneringen i sidste uge forklarede han, at e-sport skal adskilles fra politik.

- Jeg vil gerne have, at I skal vide, at e-sport ikke er politik. Og alle spillerne - på vores og andre hold - har ikke noget at gøre med regeringers beslutninger.

- I hele min karriere har jeg spillet med ukrainske, russiske og amerikanske spillere. Og de er alle sammen gode mennesker. Lige nu står jeg mine venner her på scenen. Vi vinder sammen og taber sammen. Vi vil alle sammen have fred i Ukraine og i hele verden. Vi er alle bange, sagde ’s1mple’.

Aleksandr 's1mple' Kostyliev har i en årrække været blandt verdens allerbedste Counter-Strike-spillere.

I både 2018 og 2021 blev han kåret som verdens bedste af det anerkendte medie HLTV, og i 2019 og 2020 var han nummer to på listen.