E-sport

Astralis taber vildt overtidsdrama til Heroic

Astralis, med Asger 'Farlig' Jensen på holdkortet, tabte til danske Heroic i gruppespillet af ESL Pro League-turneringen efter en vanvittig kamp.

- Heroic og Astralis leverer altid!

Sådan lød det begejstret fra TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Nicolai 'Torben' Amorim undervejs i kampen mellem danskerholdene Heroic og Astralis.

De to storhold bragede sammen i gruppespillet af ESL Pro League-turneringen, og de leverede fantastisk underholdning.

Klokken 16.00 tog de 10 spillere en dyb indånding, og først knap fem timer senere kunne de ånde ud igen. For opgøret mellem Astralis og Heroic blev et langtrukkent drama med flere maps, der gik i overtime.

Undervejs havde Astralis flere matchbolde, men til allersidst blev det Heroic, der kunne bryde ud i massiv jubel og glæde sig over sejren i danskeropgøret.

Astralis - Heroic: 1-2

  • Ancient: 16-12
  • Overpass: 16-19
  • Vertigo: 19-22

Vilde maps

Astralis kom bedst fra start, da de vandt 16-12 i første map på Ancient, som de også selv havde valgt.

Andet map blev spillet på Overpass, som Heroic havde valgt. Astralis kom foran 15-7 og lignede en sikker vinder, men så indledte Heroic et vildt comeback, da de vandt otte runder i streg. Og så var mappet pludselig i overtime.

Her fortsatte Heroic ufortrødent og vandt 19-16 efter flot spil. Dermed skulle kampen ud i et tredje og afgørende map.

Vertigo dannede ramme for det sidste og afgørende map, hvor de to hold undervejs fulgtes ad. Faktisk blev det så tæt, at dramaet for andet map i streg skulle ud i overtime. Igen manglede Astralis kynismen, hvorfor Heroic til sidst kunne juble over en 22-19-sejr i tredje og afgørende map.

Torsdagens kamp var holdenes andet opgør i gruppespillet. Begge vandt deres første kamp.

Første interne kamp siden udskiftning

Opgøret blev samtidig det første mellem de to danske hold, siden Astralis skiftede ud på holdet for godt en måned siden grundet blandede resultater.

Unge Philip 'Lucky' Ewald er blevet bænket, og ind er kommet den mere etablerede Asger 'Farlig' Jensen.

Og netop Asger 'Farlig' Jensen havde svært ved at få sit spil til at fungere torsdag aften. Den 23-årige AWP-spiller fik en samlet rating på 0,84 for kampen ifølge HLTV, hvilket er lavest af alle Astralis-spillerne.

Astralis og Heroic er havnet i lidt af en dynamitpulje, hvor det russisk-ukrainske hold Navi, verdens nummer ét, blandt andet er. Også storhold som Complexity og Evil Geniuses er en del den vilde gruppe.

De tre bedste hold fra puljen på seks hold går videre til slutspillet, som indledes 5. april.