E-sport

Dansk miniput smadrer storhold i Majoren

Copenhagen Flames er klar til Majoren som ’Legends’ for andet år i træk efter en sejr over NiP.

Hvornår bliver en sensation ved med at være en sensation?

Ved verdens mest prestigefyldte Counter-Strike-turnering, Majoren, er Copenhagen Flames igen i gang med at lukke munden på alt og alle. Præcis som de gjorde det i oktober og november sidste år.

Det danske mandskab, hvis budget er peanuts i forhold til mange af deres konkurrenter, vandt fredag aften sin tredje kamp i streg og er derfor direkte kvalificeret til Majoren som 'Legends', hvilket betyder, at de springer Challenger-turneringen over.

Ninjas in Pyjamas 0 – 2 Copenhagen Flames

  • Vertigo (Flames’ valg): 17-19
  • Overpass (NiP’s valg): 10-16

Det første map blev en tæt affære mod svenske NiP, der er nummer syv i verden, hvor det hele først skulle afgøres i overtid. Her vandt Flames fire af de seks runder og sikrede en god start på det, der var deres eget mapvalg.

Det danske hold, der er nummer 18 i verden, dominerede først på CT-siden og førte med 11-4 ved sidebyttet. Og selvom Patrick ’es3tag’ Hansen og de andre NiP-spillere fik et par point efter deres CT-side, kørte Flames sejren i hus.

Copenhagen Flames er nu det andet danske hold, der er kvalificeret til ’Legends’. Heoric er allerede med sammen med FaZe, NaVi, Players, FURIA og BIG.

De sidste pladser findes i det såkaldte Challengers Stage, som Flames altså hopper over.

Hævn over NiP

Med sejren fredag aften fik danskerne samtidig revanche mod NiP, da det netop var dem, der sendte dem ud af Majoren i Stockholm sidste år.

Her missede Flames, der var med til Majoren for første gang, lige akkurat finalerunden, hvor turneringens otte kvartfinalister kæmpede om den største titel i Counter-Strike foran 16.000 tilskuere. Dog imponerede de flere gange undervejs.

Copenhagen Flames består af Nico ’nicoodoz’ Tamjidi, Jakob ’jabbi’ Nygaard, Rasmys ’Zyphon’ Nordfoss, Fredrik ‘roej’ Jørgensen og Rasmus ’HooXi’ Nielsen.

Majoren bliver spillet fra 14. til 22. maj og foregår i Antwerpen.