Cheftræner forlader Astralis

Astralis' vikarierende træner, Martin 'trace' Heldt, bliver permanent træner, mens Alexander 'ave' Holdt har afvist at fortsætte under betingelserne.

Egentlig skulle Martin 'trace' Heldt bare vikariere for Alexander 'ave' Holdt som cheftræner for Astralis-holdet frem til og under årets Major i april og maj. Mandag ændrede Astralis sin plan.

'trace' har nemlig ifølge Astralis-lejren udført jobbet på så fornem vis, at sportsdirektør Kasper Hvidt vil beholde ham på posten og derfor har lavet en trænerrokade. Det meddeler holdet i en pressemeddelelse.

- Martin er trådt ind med den autoritet og tydelighed, der er nødvendig på et hold med så store navne som vores, og under ham begynder vi at se noget af den energi og selvtro, vi i Astralis altid skal være garant for, siger sportsdirektør Kasper Hvidt i pressemeddelelsen.

Afviser Astralis' forslag

Rokaden kunne dog ikke blive fuldendt, da 'ave' afviste at overtage posten som cheftræner for Astralis' talenthold fra 'trace'. Dermed er 'ave' færdig på Astralis.

- Vi ville gerne have beholdt ham i organisationen, men jeg har også fuld respekt for, at han ønsker at søge nye udfordringer, når det ikke kunne blive som træner for main-holdet.

- På vegne af alle her vil jeg gerne takke Alexander for hans tid her og ønske ham al muligt held og lykke fremover, siger Kasper Hvidt.

Afsoner Major-karantæne

'ave' har været træner for Astralis siden efteråret 2021, men har den seneste tid været vikarierende cheftræner for Astralis Talent, fordi han ikke har kunnet stå i spidsen for førsteholdet under Majoren. Her afsoner han nemlig en karantæne for at være en del af coach bug-skandalen, hvor en række trænere blev afsløret i at have udnyttet en fejl i spillet til at skaffe sit hold en fordel.

Trænerrokaden gav et hul i kabalen på posten som træner for Astralis Talent. Her har man hentet en gammel kending af huset ind. Andreas 'Moodii' Fridh, som tidligere har været en del af organisationen, da Heroic var en del af huset, skal fremover styre talentholdet.

Nyheden kommer dagen efter den mislykkede kvalifikation til Blast-turneringen i Lissabon. Her var Astralis få runder fra at få den eftertragtede plads, men måtte se sig slået af ENCE i et tæt tredje map.