Kæmpe triumf gør dansker historisk

32-årige Finn 'karrigan' Andersen fra FaZe er nu historiens ældste Major-vinder efter søndagens sejr over Natus Vincere.

FaZe har netop vundet årets største CS:GO-turnering, Majoren i belgiske Antwerpen.

Den blev vundet med danske Finn 'karrigan' Andersen som kaptajn. Det er første gang, at både FaZe og 'karrigan' vinder en Major.

FaZe 2 - 0 NaVi

  • 1. map: 19-16, Inferno
  • 2. map: 16-10, Nuke

Danskeren skulle efter sejren løfte trofæet, og her havde han svært ved at holde tårerne tilbage.

- Man skal aldrig give op. Jeg er blevet bænket flere gange i min karriere, og jeg har altid villet skrive historie, og nu gjorde vi det fucking her. Jeg er så glad lige nu, og det her FaZe-hold er min familie, lød det fra 'karrigan' på scenen efter sejren.

Den danske ingame-leader spillede en stor finale, hvor han trods sin rolle som holdets hjerne leverede flotte 24 kills på første map, der blev afgjort efter overtime.

På andet map var FaZe ved at sætte en 10-2-føring over styr, men nordmanden 'rain' gik forrest og skød sit hold til sportens største triumf med 30 kills på Nuke.

Resten af FaZe-mandskabet består af norske Håvard 'rain' Nygaard, estiske Robin 'ropz' Kool, lettiske Helvijs 'broky' Saukants og canadiske Russel 'Twistzz' Van Dulken.

Sejren indbringer FaZe-mandskabet en præmiecheck på 500.000 dollars svarende til 3,5 millioner danske kroner.

Dansker skriver historie

’karrigan’ har allerede leveret store ting i sin karriere som CS:GO-spiller, men at han i en af alder 32 år topper, er ganske usædvanligt i den unge Counter-Strike-sport.

Søndagens sejr har nemlig gjort ham til den med afstand ældste Major-vinder i historien. Danylo ’Zeus’ Teslenko var inden denne Major indehaver af rekorden, da han som 29-årig vandt Majoren i Krakow i 2017.

- Det er usædvanligt i Counter-Strike, fordi vi ikke har så mange års historie at tage af. Rigtig mange spillere er brændt ud eller har mistet motivationen over tid, fordi sporten har - og har haft - så meget fart på. ’karrigan' er ikke en af dem. Han er en af de første, der i så høj en alder har formået at toppe, og han har aldrig været bedre som in game-leader, end han er lige nu.

- Det er unikt, og han er lidt en foregangsmand for det, jeg tror, at der kommer til at ske i fremtiden, hvor flere i hans alder kommer til at gøre det godt, sagde Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche inden finalen.

De danske hold Heroic og Copenhagen Flames røg begge ud i kvartfinalen, mens Astralis slet ikke kvalificerede sig til playoff-runderne ved Majoren.