E-sport

Smidt ud gang på gang – nu kan 32-årig dansker skrive historie

En sejr søndag aften vil uden tvivl gøre Finn 'karrigan' Andersen til et af Counter-Strike-historiens største navne, mener ekspert.

Danske Finn ’karrigan’ Andersen ved ikke, hvad det vil sige at give op.

Derfor har han gang på gang evnet at trodse modgang og nedture. Søndag aften har han mulighed for at vinde sin første Major, når hans FaZe-mandskab møder dem forsvarende mester, Na’Vi.

- Det er en smuk historie, der potentielt kan blive rigtig, rigtig smuk, hvis han formår at tage trofæet, siger Counter-Strike-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche, der dækker turneringen i Antwerpen.

Alle smukke historier kræver, at hovedpersonen har sejret over modgang, og det må man sige, at den 32-årige dansker har. ’karrigan’ var en del af det første Astralis-hold i 2016, men blev smidt på porten i slutningen af selvsamme år.

Det samme skete på hans nuværende hold, FaZe, som bænkede ham og senere solgte ham, selvom han i 2018 førte holdet frem til Major-finalen i Boston, hvor de var marginaler fra at løfte trofæet.

Han tog et relativt uprøvet hold, der aldrig nogensinde burde ligge i topfem, til tops

Jacob 'Pimp' Winneche

Har aldrig haft det nemt

Men ’karrigan’ gav ikke op. Men det har vi jo allerede slået fast, at han ikke gør.

- 'karrigan' har aldrig haft det nemt. Han er blevet smidt af mange hold. I 2014 havde jeg selv 'æren' af at smide ham af et hold, der hed n!faculty, fordi vi vurderede, at han ikke var god nok, siger ’Pimp’, der tidligere er professionel Counter-Strike-spiller, og tilføjer:

- Men det er, som om at alle de her nedture, han har haft, og alle de her hold, han er blevet smidt af, bare har gjort ham endnu mere ærgerrig og endnu bedre. Han er altid kommet tilbage endnu stærkere.

Efter at være blevet smidt af FaZe tog han til mousesports, hvor han fik muligheden for at opbygge et helt nyt hold, og det fik han stor succes med.

Tog et uprøvet hold og førte dem til tops

Faktisk alt for stor succes, hvis man spiller for spiller skulle sammenligne dem med konkurrenternes. Den danske in game-leader beviste nok en gang, at han kan føre sine spillere til succes.

- Da han kom til mousesports, tog han et relativt uprøvet hold, der aldrig nogensinde burde ligge i topfem, og førte dem til førstepladsen på verdensranglisten, siger ’Pimp’.

Den flotte bedrift, der blandt andet gav succes og aktiverede tårekanalerne på hjemmebanen i Odense ved ESL Pro League, blev bemærket på det amerikanske storhold, hvor han senest var kommet i overskud.

Comebacket på FaZe

FaZe gav ham muligheden for at gøre comeback, og den chance takkede ’karrigan’ ja til i februar 2021. Med sig fra mousesports tog han Robin ’Ropz’ Kool, og det har vist sig at være en fornuftig beslutning at bede FaZe om at skyde millioner i den handel.

For ’karrigans’ FaZe har set skræmmende ud siden og topper i øjeblikket verdensranglisten. De har dog aldrig vundet en Major. Det har ’karrigan’ heller ikke, og det er en streg i regningen, hvis denne ikke kommer i hus, mener ’Pimp’.

- Skulle han gå tomhændet fra finalen, ville det være endnu en turnering, hvor 'karrigan' viser god figur og stor karakter, men ikke bliver belønnet for det.

En sejr derimod:

- Det vil putte ham op som en af de største. Han er allerede en af de største taktiske ledere, sporten nogensinde har haft, men han mangler Majoren. Han har nogle store sejre, men sejren vil cementere ham som én af de største. For 'karrigans' historie er unik. Hans evne til at komme tilbage efter så mange nedture er uden sidestykke, siger ’Pimp’.

Elsket i hele verden

Én ting er sikker: En sejr til 'karrigan' vil være yderst populær. Ikke kun i Danmark, men i hele verden. For alle elsker Finn Andersen, når han spiller på en scene. Det har denne Major sat en stor, fed streg under. Hele arenaen jubler, når 'karrigan' interagerer med dem.

- 'karrigan' er universelt elsket i Counter-Strike-verdenen, fordi han er en superfin fyr og meget respektfuld i sine interview. Han har aldrig haft et ry for at være arrogant eller noget i den dur. Han er en spiller, der formår at omfavne alle i det her store miljø. Han er elsket, uanset hvor man går hen. Danmark, Belgien, Brasilien. Alle elsker 'karrigan'.

Natten til finalen blev 'karrigan' og FaZe overrasket, da en flok fans samlede sig foran hotellet og sang holdets navn:

Kan blive historiens ældste Major-vinder

’karrigan’ har evnen til at overvinde alle odds, og at han i en af alder 32 år topper, er også usædvanligt i den unge Counter-Strike-sport.

En sejr søndag aften vil således gøre ham til den med afstand ældste Major-vinder i historien. Danylo ’Zeus’ Teslenko er indehaver af rekorden, da han som 29-årig vandt Majoren i Krakow i 2017.

- Det er usædvanligt i Counter-Strike, fordi vi ikke har så mange års historie at tage af. Rigtig mange spillere er brændt ud eller har mistet motivationen over tid, fordi sporten har – og har haft – så meget fart på. ’karrigan' er ikke en af dem. Han er en af de første, der i så høj en alder har formået at toppe, og han har aldrig været bedre som in game-leader, end han er lige nu.

- Det er unikt, og han er lidt en foregangsmand for det, jeg tror, at der kommer til at ske i fremtiden, hvor flere i hans alder kommer til at gøre det godt, siger ’Pimp’.

FaZe og Na’Vi spiller finale søndag aften klokken 20.00.