E-sport

Dansker jubler over hidtil uset præstation

Finn ’karrigan’ Andersen var søndag aften med til at vinde IEM Cologne. Dermed har han og FaZe lavet et hattrick, ingen andre har gjort.

IEM Katovice ✔

Majoren i Antwerp ✔

IEM Cologne ✔

Efter en enestående finale søndag aften kan Finn ’karrigan’ Andersen og holdkammeraterne på FaZe juble over en hidtil uset præstation.

Indtil nu er der nemlig ingen, der har vundet både i Katovice, Køln og en Major i samme kalenderår.

- Det er fantastisk, og nu har vi skrevet historie. Det er måske ikke en æra, eller hvad folk snakker om, men det er den fjerde turnering, vi vinder i år. Det er fire af de helt store, så jeg er utroligt stolt. Og nu har jeg brug for en pause, siger Finn ’karrigan’ Andersen til TV 2 SPORT efter finalesejren over NaVi.

FaZes titler i 2022

  1. IEM Katovice
  2. ESL Pro League sæson 15
  3. PGL Major Antwerp
  4. IEM Cologne

At den danske stjerne har brug for en pause er der ikke så meget at sige til. Finalen strakte sig over næsten syv timer med Ancient-banen som et særligt højdepunkt. Her var FaZe bagud 12-3, inden de på imponerende vis pressede banen ud i overtid ved at vinde de næsten 15 baner med 12-3.

- Jeg sagde til drengene, at jeg var utroligt stolt af mentaliteten. Vi blev ved med at tro på tingene, siger ’karrigan’.

NaVi vandt overtiden 4-1, og dermed kunne FaZe ikke tåle at tabe flere baner i finalen, der blev spillet bedst af fem.

Finalen i tal

  • Inferno: 16-13 til FaZe
  • Overpass: 16-13 til NaVi
  • Ancient: 19-16 til NaVi
  • Mirage: 16-9 til FaZe
  • Nuke: 16-14 til FaZe

På finalens sidste bane var FaZe bagud 14-13, inden ’karrigan’ og kompagni sikrede sig det turneringshattrick, ingen andre har præsteret før.

- Hold op, hvor er jeg stolt af mine kammerater, slutter Finn 'karrigan' Andersen, der tidligere i år blev historiens ældste Major-vinder.

Søndagens brag mellem verdens lige nu to bedste hold bliver allerede omtalt som en af de bedste finaler nogensinde.