E-sport

Lasse Svan bliver mentaltræner på dansk Counter-Strike-hold

Den tidligere håndboldstjerne håber at kunne hjælpe danske Heroic til tops.

Som håndboldspiller har Lasse Svan vundet alt, der vindes kan, og nu skal han forsøge at tage noget af den erfaring med sig i en anden rolle.

Den 38-årige tidligere håndboldsstjerne skal være mentaltræner på det danske Counter-Strike-hold Heroic. Det meddeler holdet i en pressemeddelelse.

- Vi er begejstrede for at kunne præsentere Lasse Svan som vores nye mentaltræner for vores Counter-Strike-hold, skriver Heroic.

Lasse Svan har ved siden af tilværelsen som topatlet taget en uddannelse og arbejdet med mentaltræning, og det var også i den retning, han ønskede at gå efter håndboldpensionen. Derfor glæder han sig over muligheden.

- Det er altid noget, jeg har gået op i. Jeg har altid gået op i, at folk omkring mig har det godt. Så det var nærliggende for mig, at det var den vej, jeg skulle gå efter håndbolden. Og jeg er vild med det. Jeg synes, det er fedt at arbejde med, udvikle og hjælpe mennesker, siger Lasse Svan til TV 2 SPORT.

Svan bliver afgørende

Målet for den succesfulde og yderst vindende håndboldspiller er, at Heroic bider sig fast i toppen og vinder store turneringer.

Længe har holdet kæmpet med Astralis om at kunne kalde sig Danmarks bedste hold. I øjeblikket er Heroic nummer 14 i verden, mens deres danske konkurrenter er nummer 4.

Heroics tidligere mentaltræner, Troels Robl, forlod holdet til fordel for Ninjas in Pyjamas i denne måned, hvorfor der var en plads åben til Lasse Svan.

- Med Lasse får Heroic en sand mester med erfaring fra de største scener in professionel sport. Hans CV som atlet, hvor han har vundet alt, samt otte år som mentaltræner bliver afgørende for, at vi kan tage det næste skridt, skriver holdet.

Kasper Hvidt gik samme vej

Lasse Svan er ikke den første med håndboldfortid, der prøver kræfter med en rolle på Counter-Strike-scenen. I 2017 blev den tidligere topmålvogter Kasper Hvidt sportsdirektør på Heroics største konkurrenter, Astralis. Den rolle besidder han stadig.

- Jeg tror, det er et rigtig godt match, når man mixer sportsgrene. Jeg kommer med en anden viden end den, som drengene har nu. Jeg tror, det kan være en kæmpe fordel, at der kommer en mand udefra med helt nye øjne og andre ideer end dem, som har været der hidtil.

Lasse Svan har arbejdet sammen med holdet, siden de kom tilbage fra sommerpausen, og den første periode har været god, meddeler både holdet og holdets nye mentaltræner.

Første opgave for Heroic og Svan efter sommerpausen er på søndag, hvor BLAST Premier Fall afholdes i København.