Astralis afværger historisk nedtur

Astralis vandt tre ud af tre kampe lørdag og er dermed videre til næste stadie i Major-kvalifikationen.

Hvis Astralis-stjernerne er lettede og går i seng med en god fornemmelse i kroppen, er det fuldt forståeligt.

Sent lørdag aften modstod de nemlig det ekstremt store pres fra dem selv og omverdenen, da de i fjerde og sidste forsøg holdt liv i drømmen om kvalifikation til Majoren i Rio.

Efter at have skuffet i de tre første forsøg i den såkaldte RMR-turnering, som hold skal igennem for at kvalificere sig til Major-kvalifikationen, hvor de havde tabt til hold, der på papiret ikke burde kunne måle sig med danskerne, lykkedes det endelig at komme igennem nåleøjet.

Efter tre sejre fredag og tre lørdag slipper de derfor for at have kniven for struben søndag, hvor de spiller om seedninger til IEM Road to Rio 2022 Europe RMR.

Astralis’ kampe lørdag

  • 1. runde (sejr): Astralis 16-12 los kogutos
  • 2. runde (sejr): Astralis 16-11 BLUEJAYS
  • 3. runde (sejr): Astralis 2-0 Illuminar (bedst-af-3)

Fremragende 'Xyp9x'-clutch

Det var dog ikke uden problemer undervejs, men Astralis-spillerne endte på toppen, hver gang det begyndte at se kritisk ud.

Højdepunktet for lørdagens strabadser vil nok være en afgørende aktion af Andreas ’Xyp9x’ Højsleth mod BLUEJAYS.

Ved stillingen 14-11 til Astralis var danskerne ved at lukke modstanderne ind i kampen, og det så ud til, at det ville blive 14-12. Men ’Xyp9x’ ville det anderledes og hev et 1-mod-4-clutch frem – præcis som vi kender ’clutchministeren’ fra gamle dage.

Astralis’ næste opgave i sin vej mod Majoren i Brasilien bliver 4. oktober.

Så lang tid går der dog ikke, før de skal i aktion igen til en vigtig kamp. Det er nemlig allerede søndag klokken 13, hvor de møder FaZe i BLAST i en direkte duel om at booke billet til BLAST Premier Finals i Royal Arena. Den kamp kan ses på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.