E-sport

Stjerne stopper øjeblikkeligt hos Astralis

Astralis oplyser i en pressemeddelelse, at Kristian ’k0nfig’ Wienecke har brug for ro til at komme igennem en svær periode.

Efter udsendelsen af Astralis' pressemeddelelse har Kristian ’k0nfig’ Wienecke selv delt en længere historie om en voldsepisode i forbindelse med en turnering for nylig, der har haft stor betydning for karrieren. Det kan du læse mere om her.

Det danske storhold Astralis er under stort pres, efter at de for nylig missede Major-deltagelsen for første gang i historien.

Nu bliver fremtiden samtidig uden stjernen Kristian ’k0nfig’ Wienecke, der har fået ophævet sin kontrakt med øjeblikkelig virkning. Det oplyser Astralis i en pressemeddelelse.

Ifølge Astralis sker det på baggrund af personlige omstændigheder, som de ikke ønsker at gå yderligere i detaljer omkring.

- Som de fleste nok har opfattet, er der sket nogle ting i Kristians 'k0nfig' Wieneckes privatliv, som han ikke ønsker at gå i detaljer med i offentligheden. Det respekterer vi, og vi har haft en løbende og god dialog med Kristian, som har brug for ro til at komme igennem en svær periode, udtaler Kasper Hvidt, der er sportsdirektør i Astralis.

Samtidig slår han fast, at han anser det som en "ærgerlig dag", da Astralis har været glade for at have 'k0nfig' som en del af holdet, ligesom han altid vil være "velkommen i huset" både nu og i fremtiden.

Vil fjerne presset

Kasper Hvidt er dog sikker på, at det på nuværende tidspunkt er det rigtige for alle parter at holde en pause.

- Lige nu handler det om, at Kristian får tid og ikke har et pres hængende på sig i forhold til, hvornår han skal spille igen. Derfor er vi blevet enige om at ophæve kontrakten og fritstille Kristian, siger Kasper Hvidt.

Kristian ’k0nfig’ Wienecke skiftede til Astralis 4. november 2021, hvor det kom som lidt af en bombe, da Astralis smed to topspillere og en træner på porten.

Ked af situationen

Selv hæfter 'k0nfig' sig ved den store opbakning, han føler, at han hele tiden har fået fra alle omkring Astralis og holdets fans. Nu er han dog et sted i livet, hvor han har brug for ro.

- Jeg er sindssygt ked af min situation, og at Astralis nu skal bruge energi på mig på den her måde. Det gælder holdet og alle dem på kontoret, for jeg har kun det bedste at sige om alle her, og jeg havde håbet at være en del af Astralis i mange år.

- Jeg må også bare sige, at jeg er et sted i mit liv, hvor jeg har brug for at fokusere på mig selv, ikke bare fysisk, og derfor tager jeg en pause i et stykke tid, udtaler Kristian ’k0nfig’ Wienecke i pressemeddelelsen fra Astralis.

Holdet oplyser desuden, at ingen af parterne på nuværende tidspunkt har yderligere kommentarer.