E-sport

Turnering afviser at give Astralis dispensation efter trænerfyring

Astralis har søgt om dispensation, men den har BLAST afvist.

Udfordringer har der været nok af i Astralis-lejren på det seneste, og nu venter endnu en af slagsen for det danske storhold forud for en vigtig opgave.

Når de på onsdag i næste uge skal forsøge at sikre sig den sidste plads til BLAST Premier Fall i Royal Arena, bliver det uden input fra holdets nye førsteholdstræner, Peter ’⁠casle’ Ardenskjold, under kampene.

Efter den missede Major-kvalifikation fyrede Astralis træner Martin ’trace’ Heldt, og det betyder, at det danske hold ikke må hente en ny træner ind midt i kvalifikationen til den store turnering i København.

Det bekræfter Astralis-sportsdirektør Kasper Hvidt, der også fortæller, at de har søgt om dispensation uden held.

- Vi har forsøgt, men regler er regler, og det accepterer vi selvfølgelig. Det betyder, at Peter ikke må tale med spillerne, når kampene er i gang, men han må som en del af crewet godt tale med spillerne før og efter kampe og mellem maps. Så helt uden træner er vi ikke, siger Kasper Hvidt til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Der er forskellige regler i online-turneringer, og vi har før spillet helt uden træner, så spillerne kender rutinen, og det bliver ikke et problem.

Den sidste mulighed for at få en plads til Royal Arena, der går under navnet 'Showdown', bliver afviklet online.

Otte europæiske hold kæmper om den eftertragtede plads. Heriblandt danske Astralis, Heroic og Ecstatic.