E-sport

'device' åbner op: - Jeg sov ikke rigtigt, og det var et helvede

Mentale problemer har tynget Counter-Strike-stjernen Nicolai 'device' Reedtz' tid hos NiP. Nu vender han hjem til Astralis.

Ude godt, men hjemme bedst.

Fanfavoritten Nicolai 'device' Reedtz skiftede for halvandet år siden til Ninjas In Pyjamas i et opsigtsvækkende skifte efter kæmpe succes med Astralis.

Jeg sov ikke rigtig, og det var bare et helvede

Nicolai 'device' Reedtz' om mentale udfordringer

Efter en god start på tiden i det svenske løb 'dev1ce' ind i en periode med mentale problemer.

- Jeg har haft en ret lang sygemelding og et svært forløb med stress i slutningen af min periode i 'NiP' i december sidste år. Jeg har haft fokus på at lære at kende mig selv og har haft ret mange stressproblemer generelt i min karriere.

- Faktum er, at stress kan lede til både angst og depression, og jeg havde lidt problemer med angst på et tidspunkt. Jeg sov ikke rigtig, og det var bare et helvede. For mig handlede det egentlig om at forstå det, siger 'device' til TV 2 SPORT.

Fået god hjælp til håndtering af problemer

Livet i rampelyset og under et stort pres, hvor der skal præsteres, sætter sine spor.

Det er en del af branchen som professionel sportsudøver. Presset kan give problemer, som med tiden kan snige sig ind på en, siger Astralis-profilen.

- Det har bare taget noget tid at mærke, hvordan tingene rammer ens egen krop. Man skylder sig selv at fokusere på sig selv i den her branche, siger han.

- Jeg har fået en masse hjælp af en masse dygtige mennesker, og de har givet mig en stabil base, jeg kan falde tilbage på. Jeg har tidligere haft en vag platform, hvor der ikke var så meget støtte, som der var brug for.

- Det er en løgn, hvis man tænker, at det ikke kan ske igen. Men jeg har styr på, hvordan jeg kan håndtere diverse symptomer, og jeg er slet ikke bekymret for det, siger 'device'.