Danske stjerner i ekstatisk jubel

Danmarks bedste Counter-Strike-hold, Heroic, sikrede sig en af de eftertragtede playoff-pladser ved årets største turnering.

Natten til tirsdag dansk tid lød et jubelbrøl i Brasilien så højt, at det kunne have vækket sovende folk i Danmark.

Her tog det danske CS:GO-hold Heroic nemlig en uhyre vital sejr over Liquid, og jubelscenerne malede et godt billede af kampens vigtighed.

De to storhold stod over for hinanden i en direkte duel om at booke en plads til playoff-kampene ved årets største Counter-Strike-turnering, Majoren i Rio. Og den trak danskerne sig sejrrigt ud af.

Heroic 2 - 1 Liquid

  • 1. map på Vertigo: 16-8
  • 2. map på Mirage: 5-16
  • 3. map på Overpass: 16-11
  • Casper 'cadiaN' Møller blev bedste dansker med en rating på 1.24

Sejren sender Heroic i kvartfinalen, hvor de får æren af at spille foran det famøse, brasilianske publikum i en tætpakket Jeunesse Arena med 18.000 fans.

Kvalifikationen til playoff-kampene fungerer på den måde, at et hold går videre, når de har sikret sig tre sejre. Omvendt ryger de ud, når de har tabt tre kampe.

Danskerne endte kvalifikationen med blot et enkelt nederlag, hvorfor Heroic havde haft en chance mere, såfremt Liquid havde vundet nattens opgør.

- Det er en stor og vigtig sejr for Heroic. Det giver dem to fridage, hvor de lige kan få ro på. Det er næsten den perfekte vej ind til kvartfinalen at ende 3-1 i kampe, lyder det fra TV 2 SPORTs CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche.

Heroic er blandt favoritterne til at gå langt i turneringen, hvor de er repræsenteret som det eneste danske mandskab. De er dog langt fra de eneste danskere ved Majoren i Rio.

De to danskere 'roeJ' og 'nicoodoz' sikrede sig også en plads i playoffs natten til tirsdag, da de kvalificerede sig med deres hold fnatic.

Senere tirsdag har flere danskere også muligheden for at nå frem til playoffs, når MOUZ med coach 'sycrone' og ENCE med holdkaptajnen 'Snappi' og profilen 'valde' skal spille en afgørende kamp for at booke en af de sidste playoff-pladser.

Se det hele på TV 2 PLAY.