Danske stjerner i chok

Tilskuerne ved Majoren i Rio er så fanatiske, at de danske fans godt må lade sig inspirere.  

Se Major-kampene på TV 2 Zulu. Sendeplanen finder du her.

- Det stak fuldstændigt af. Vi var alle sammen i chok.

Casper ’cadiaN’ Møller har set og oplevet meget – men ikke noget, der er på højde med tilskuernes engagement ved Majoren i Rio.

Især en episode efter Heroics seneste kamp har gjort indtryk, fortæller den danske Counter-Strike-stjerne,

- Jeg gav en trøje væk tidligere i turneringen, hvor der var tårer (hos modtageren, red.). Og så sad vi i en shuttle, efter vi havde slået Team Liquid. Vi skulle tilbage til hotellet, og så stod der nogle ude foran en barriere. Jeg tænkte, at de gerne ville have en trøje, så jeg sidder inde i bussen og tager trøjen af. Inden jeg har løftet den over hovedet, er der 20 mennesker, der er brudt gennem barrieren og er halvvejs inde i vores shuttle, fortæller Casper ’cadiaN’ Møller.

- Jeg ville bare give trøjen til en vagt, som kunne give den videre, men det stak fuldstændigt af. Vi var alle sammen i chok.

Danske fans kan lære noget

Ifølge ’cadiaN’ er det ikke ”bare fans.” Det er en kultur, som brasilianerne er enormt passionerede omkring.

Det kan mærkes både før, under og efter kampene. Især når det brasilianske hold FURIA spiller, men også når andre hold er i aktion.

- Det er brutalt. Fuldstændigt brutalt. Og de fans, der har købt billet til Royal Arena, må gerne kigge lidt med for at se, hvordan stemningen er her. Det er meget unikt, siger ’cadiaN’ med en henvisning til den kommende BLAST-turnering i København.

Og det vildeste setup er endda ikke taget i brug endnu. De første faser af Majoren er nemlig afviklet i en mindre hal, men i Champions Stage rykkes kampene ind foran 18.000 fans – og foran arenaen er der en fanzone med plads til 10.000.

Heroic spiller kvartfinale mod Spirit fredag klokken 18. Se kampen på TV 2 Zulu.