E-sport

Danskere i ekstase i Rio

Heroic er for anden gang kvalificeret til semifinalen i en Major-turnering.

Jublen på tilskuerpladserne i Rio var lige så stor som den danske præstation.

Fredag aften spillede Heroic sig videre til semifinalen i den største turnering af alle, Majoren.

- Det er fantastisk. Fantastisk! Mange tak, Brasilien, sagde Casper 'cadiaN' Møller til de entusiastiske fans lige efter sejren på 2-0.

- Vi spillede en god kamp, selvom der var momenter, hvor kommunikationen kunne være mere rolig. Vi var gode til at lave nogle små planer mellem hinanden, siger 'cadiaN' til TV 2 SPORT.

Efter 16-8 på den første bane og en solid føring på anden bane blev det pludselig spændende, da Spirit udlignede til 13-13 efter mere end to timers spil.

Det var dog ikke nok til at ryste danskerne, der vandt de efterfølgende to runder og endte med at lukke kampen med 16-14.

- Til sidst følte vi nok, at kampen var i vores hænder. Vi var tæt på at tabe til os selv, men vi fandt roen og løsningerne. Men helt ærligt: Det her er sindssygt, og jeg kan ikke vente med at se FURIA spille senere, siger 'cadiaN'.

'cadiaN' jubler som en konge, da han afgør runden, selvom Spirit var tre mod én. Video: TV 2 SPORT

FURIA er et rent brasiliansk hold, som Heroic kan møde i semifinalen. Det sker, hvis FURIA slår NaVi i deres kvartfinale.

- Det er fuldstændigt vanvittigt. Den her arena er vanvittig, og jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger Jakob 'jabbi' Nygaard.

Eksperternes dom

Jacob 'Pimp' Winneche: - Det holdt hårdt for Heroic, der var klart det bedste mandskab på Vertigo og på 3/4 af Overpass. Måske spillede nerverne ind, men Heroic var bedst.

Nils 'rizc' Topp: - Det er flot. Fantastisk kamp af Team Spirit, der samlede et nyt hold for tre-fire måneder siden. Men der er altså danskerfest i Rio. De kan li' det. Vi kan li' det.

Heroics seneste Major-turneringer

  • 2021: Semifinale i Stockholm
  • 2022: Kvartfinale i Antwerpen
  • 2022: Semifinale i Rio - minimum

Heroics semifinale vises på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY – find sendeplanen her.