E-sport

Dansker afbryder kvartfinale med stor jubelscene

Casper ’cadiaN’ Møller har fået hele arenaen med sig ved Major-turneringen i Rio.

Følelserne tog over, da Casper ’cadiaN’ Møller skabte kampens Heroics Major-kvartfinale.

Heroic-stjernen flåede både headset og høretelefoner af, og med spredte arme modtog han en øredøvende hyldest fra det fanatiske publikum i Rio.

- Man får ikke mange af den slags momenter i sin karriere, hvor man vinder en mod tre på den måde og kan rejse sig op og tage det hele ind, siger ’cadiaN’ til TV 2 SPORT.

Situationen udspillede sig ved 8-5 til Heroic på den anden bane af kvartfinalen mod Spirit, og den skabte faktisk en lille pause, da ’cadiaN’ skulle tilslutte ledningerne igen.

- Jeg havde så meget adrenalin, at jeg ikke engang kunne ramme hullet – som man siger, griner ’cadiaN’.

Er du bange for at få en advarsel?

- Den tager vi. Vi tager advarslen og bøden. Sådan er det. Når man laver sådan noget her, skal man også bare være menneske og nyde det.

Heroic endte med at vinde både første og anden bane, og dermed er holdet klar til Major-semifinalen for anden gang i historien.

Heroic 2-0 Spirit

  • 1. map: 16-8 (Vertigo)
  • 2. map: 16-14 (Overpass)

- ’cadiaN’ skal have så meget ros for den runde. Det er jo vanvittigt, hvad han gør. Skuddet på ’w0nderful’ er svært at lande. Det næste skud er hjernedødt. Og beslutningen en mod en om at gå hurtigt ned mod B er perfekt spillet. Det kan godt være, jublen tager fokus – men at vinde en mod tre på det her tidspunkt er flot af ’cadiaN’, siger TV 2 SPORTs CS-GO-ekspert Nicolai ’torben’ Amorim.

Heroic sikrer en plads i semifinalen ved Majoren i Brasilien efter en sejr på 2-0 mod Spirit. Video: TV 2 Sport

Det er tredje gang i træk, Heroic er med i den afgørende fase af en Major-turnering.

- Sindssyg oplevelse. Fuldstændig sindssyg oplevelse at spille sådan en kamp med så mange tilskuere og have dem i ryggen. Høre dem juble ned mod os og gå amok over de plays, vi laver. Det er en vanvittigt fed oplevelse, sagde ’cadiaN’ lige efter sejren, der blev fejret i forening med de brasilianske fans.

I semifinalen skal Heroic møde NaVi eller hjemmeholdet FURIA.