Danmarks bedste er i Major-finalen for første gang

Efter en nervepirrende semifinale mod det brasilianske hjemmehold FURIA er Heroic i finalen ved IEM Rio Major.

Heroic har skrevet historie ved Majoren i Rio.

Natten til søndag vandt Danmarks bedste Counter-Strike-hold 2-1 over brasilianske FURIA. Finalen spilles søndag aften, og den vises direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY.

Heroic - Furia: 2-1

  1. bane: Inferno (Heroics valg) 6-16
  2. bane: Ancient (FURIAs valg) 19-17
  3. bane: Nuke 16-5

Semifinalen i verdens største turnering stod mellem to publikumsfavoritter. Lørdag gik opbakningen som ventet til FURIA, men det lod danskerne sig ikke påvirke af.

- Vi er bare så gode sammen som gruppe. Både inde i spillet og uden for spillet. Det giver nogle ekstra procenter, at vi kan finde roen i hinanden. Der er ikke nogen af os, der har prøvet at spille foran 18.000 mennesker, der nærmest vil slagte én. Vi kunne næsten ikke høre, hvad hinanden sagde, men at vi kom igennem det. Det må snart være på tide, at folk holder op med at sige, vi ikke kan gøre det på LAN, siger Casper 'cadiaN' Møller med en henvisning til, at Heroic ofte har være 'beskyldt' for at have svært ved at præstere i arenaturneringerne.

Mens det næsten giver sig selv, at brasilianske FURIA har stor opbakning på hjemmebane, har Heroic og især Casper 'cadiaN' Møller også spillet sig ind i hjerterne på det enormt feststemte publikum i Rio.

I fredagens kvartfinale jublede 'cadiaN' undervejs så meget, at kampen måtte afbrydes kortvarigt af tekniske årsager. I lørdagens semifinale kunne han så juble igen, da finalepladsen var i hus. Det så ellers ikke så godt ud for ham og holdkammeraterne, da Heroic blev slået hele 16-6 på deres eget banevalg, Inferno.

Danskerne kæmpede sig flot tilbage på FURIAs valg, Ancient, og med en føring på 15-5 var det næsten kun et spørgsmål om tid, før semifinalen skulle ud i et tredje map. Men det tog lang tid!

Heroic, der kun skulle vinde én runde for at vinde banen, tabte nemlig ti runder i træk. Derfor blev Ancient afgjort i overtid, hvor Heroic endelig fik udlignet til 1-1.

- Jeg bliver nødt til at sige det, som det er. De 'nosser', det krævede at spille overtid på Ancient – efter at have ført så stort, tror jeg ikke, der var andre hold i verden, der kunne vise, siger 'cadiaN' til TV 2 SPORT.

Derfra gik det stærkt, da kampen skulle afgøres.

Heroic vandt 16-5 på Nuke efter føringer på 7-1 og 10-5 ved pausen. I anden del af semifinalens sidste bane vandt danskerne seks runder i træk, og så var finalepladsen en realitet.

Heroics seneste Major-turneringer

  • 2021: Semifinale i Stockholm
  • 2022: Kvartfinale i Antwerpen
  • 2022: Finale i Rio

I finalen venter Outsiders, der slog Mouz i semifinalen. Outsiders rangerer som nummer seks i verden, hvor Heroic pt. indtager tiendepladsen.

Finalen spilles søndag klokken 19. Den vises direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY, hvor der er optakt fra klokken 18.

.