E-sport

Heroic taber Major-finale

For første gang i holdets historie var det danske Counter-Strike-hold Heroic i en majorfinale, men det sluttede uden den store forløsning.

Der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet.

Heroic måtte søndag aften se sig besejret med 0-2 af Outsiders ved Major-finalen i Rio.

Heroic - Outsiders: 0-2

  1. bane: Mirage (Outsiders valg) 12-16
  2. bane: Overpass (Heroics valg) 5-16

Det var det danske mandskabs første Major-finale, og det gik altså ikke som håbet. Det ærgrer Heroic-stjernen Casper ”cadiaN” Møller, der fortæller, at flere ting gik galt i finalen.

- Med den måde vi spillede på i dag, har vi ikke fortjent at løfte trofæet. Der var rigtig mange fundamentale ting, der gik galt. Jeg kan nok lede efter gode forklaringer fra nu og til i overmorgen, men det kommer ikke til at hjælpe ret meget.

- Vi spillede bare ikke godt i dag. Det er et faktum. Kommunikationen var dårlig, og beslutningerne undervejs var dårlige. Det er ikke rigtig den måde, jeg ønsker at se tilbage på turneringen på, for vi har egentlig gjort det skidegodt. Men det er det billede, jeg er efterladt med nu, for det er det, der er aktuelt, fortalte en skuffet cadiaN til TV SPORT kort efter finalen.

Niveauforskel gennem opgøret

Det var Outsiders, der havde valgt Mirage som det første map, men Heroic leverede altså alligevel rigtig fin modstand. Længe var spændingen nogenlunde intakt, men til sidst kunne Heroic ikke modstå presset.

I Overpass, som Heroic havde valgt, viste niveauforskellen sig.

Godt nok vandt Heroic de to første runder, men så tog Outsiders over og kom foran 12-3, inden de to hold skulle skifte side.

Igen kom Heroic godt fra land og reducerede til 5-12, men derfra var der ingen tvivl om kampens udfald. Outsiders satte sig igennem og vandt klart.

Kampens nok største oplevelse var Evgenii 'FL1T' Lebedev fra Outsiders, der fik 52 kills undervejs. Det var der ingen andre spillere, der var i nærheden af.

Det var første gang siden 2019, at et dansk hold var i en majorfinale. Dengang vandt Astralis sin tredje majorfinale på stribe.

Heroic kan trøste sig med en pengepræmie på 170.000 dollar svarende til 1,2 millioner kroner. Outsiders tager fra Brasilien med 3,6 millioner kroner på lommen.

Heroics seneste Major-turneringer

  • 2021: Semifinale i Stockholm
  • 2022: Kvartfinale i Antwerpen
  • 2022: Finale i Rio