E-sport

Hylder modstanderen efter karrierens hårdeste kamp

Danske Heroic har for første gang spillet sig i finalen ved en Major-turnering. Natten til søndag besejrede de brasilianske FURIA.

Han er kendt for sine entusiastiske jubelscener, men efter semifinalesejren i Rio lod Casper ’cadiaN’ Møller modstanderne være i fokus.

- Vores øjeblik kommer i morgen. I dag handler det om at fejre FURIA og den turnering, de har spillet her i Brasilien. Det føles som om, de har samlet nationen. De har vist, hvad de brasilianske fans kan præstere – og individuelt har de spillet rigtigt godt, sagde ’cadiaN’ lige efter 2-1-sejren over hjemmeholdet FURIA.

Majoren i Rio spilles i en arena med plads til 18.000 tilskuere, og de kan høres.

Heroic - Furia: 2-1

  1. bane: Inferno (Heroics valg) 6-16
  2. bane: Ancient (FURIAs valg) 19-17
  3. bane: Nuke 16-5

Det oplevede ’cadiaN’ på den fede måde i kvartfinalen, hvor tilskuerne støttede Heroic fra start til slut. I semifinalen bakkede brasilianerne som ventet op om hjemmeholdet, og det skabte nogle udfordringer for danskerne.

- Det var den hårdeste kamp i min karriere. Det er der ingen tvivl om. At spille mod det her publikum er ikke noget, man bare gør. De er så passionerede og højrystede, at det var svært at kommunikere. Det var en ære at spille med dem i kvartfinalen, og det var en ære at spille mod dem i semifinalen.

- Nu håber jeg bare, de brasilianske fans vil heppe på Heroic i finalen. Heroic is Brazil, sluttede ’cadiaN’ af.

I finalen skal Heroic møde Outsiders, der slog Mouz i semifinalen. Outsiders rangerer som nummer seks i verden, hvor Heroic pt. indtager tiendepladsen.

Finalen spilles søndag klokken 19. Den vises direkte på TV 2 Zulu og TV 2 PLAY, hvor der er optakt fra klokken 18.