E-sport

Sådan vil Heroic vinde Major-finalen

Søndag spiller Heroic Major-finale for første gang. Optakten til kampen har spillerne derimod prøvet før.

Se Major-finalen på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 18.00.

Den største titel og 500.000 dollars er på spil, når danskerholdet Heroic går på scenen i Rio søndag aften.

Men det skal spillerne helst ikke tænke på i kampen mod Outsiders.

Det kan man læse mellem linjerne, når Kasper Straube, Head of Performance hos Heroic, ser frem mod finalen.

- Vores tilgang har hele tiden været, at vi skal ind og gøre de samme ting uanset hvad. I semifinalen fik vi én på opleveren med et publikum, der var fuldstændigt sindssygt, siger Straube og tilføjer:

- I finalen handler det om at finde tilbage i rytmen og gøre vores ting.

I semifinalen natten til søndag dansk tid vandt Heroic 2-1 over brasilianske FURIA, der fik en helt utrolig opbakning fra tilskuerne i arenaen. Søndag aften venter Outsiders, der slog Mouz i den anden semifinale.

- Jeg har slet ikke tænkt på finalen – og jeg ved godt, det er et tørt svar. Men al fokus har været på FURIA-kampen. Vi vidste, det ville blive en sindssyg svær semifinale, siger Casper ’cadiaN’ Møller, der trods de begrænsede tanker om finalen "tror 100 procent på det".

- Jeg tror sgu, vi tager den, siger Martin 'stavn' Lund og tilføjer:

- Jeg tror, det bliver en svær kamp for os. De har spillet virkelig godt – ingen tvivl om det. De har nogle erfarne spillere, hvor to af dem har været sådan en finale før. Men for os handler det om at forberede os, som vi plejer.

Finalen begynder klokken 19 og kan ses direkte på TV 2 ZULU og TV 2 PLAY.

Programmet

Inden kampstart ser Heroics program ud som følger, fortæller Kasper Straube:

- Jeg vil tro, vi er til morgenmad klokken 10. Og så har vi vores måde at gøre tingene på med noget individuel forberedelse. Vores assistenttræner Michael sidder oppe hele natten og sørger for, at der ligger noget materiale klar, hvis spillerne vågner tidligt og har svært ved at sove videre.

- Vi skal have lavet en god gameplan, have gået vores tur og spillet gris. Vi skal have god tid og samme ro, vi har haft under hele turneringen.