E-sport

Dansk træner får karantæne ophævet med øjeblikkelig virkning

Counter-Strike-træneren Nicolai 'HUNDEN' Petersen har været udelukket for at have delt hemmeligt materiale.

Nicolai 'HUNDEN' Petersen har med øjeblikkelig virkning fået ophævet den toårig karantæne, som han var blevet idømt i august 2021 af ESIC, CS:GO's etiske styrelse.

Karantænen fik han, fordi han ifølge ESIC havde delt hemmeligt materiale fra sin tidligere arbejdsgiver, Heroic, med en måske kommende arbejdsgiver.

Men en melding fra ESIC fortæller i dag, at al straf er slettet, og der er ikke længere en karantænedom, som forhindrer den 31-årige træner i at vende tilbage til sporten.

ESIC skriver i en pressemeddelelse, at man tirsdag havde en drøftelse parterne imellem, og at man fik indrømmelser fra begge parter i sagen.

- Efter drøftelser mellem parterne har 'HUNDEN' indvilget i at gennemføre relevant uddannelse, og ESIC har bekræftet, at de vil gennemgå sine politikker og procedurer for at sikre, at de er i overensstemmelse med god industripraksis og egnede til formålet, lyder det.

- I lyset af det konstruktive engagementet mellem parterne vil 'HUNDEN' vende tilbage til deltagelse i ESIC-medlemmernes arrangementer med øjeblikkelig virkning.

Uagtet den nye drejning i sagen hersker der ingen tvivl om, at mange skuler med væmmelse mod ham

Jacob 'Pimp' Winneche, CS:GO-ekspert

I pressemeddelsen skriver ESIC, at parterne ikke har nogen kommentarer til afgørelsen. På Facebook skriver Nicolai ”Hunden” Petersen således:

- Så kom dagen, hvor mit unban kom i hus. Jeg har kæmpet, ventet, grædt og været utålmodig i 15 måneder nu. Jeg kan og vil ikke kommentere på sagen.

- Jeg har et stort sår, der skal hele nu. Det kommer til at tage noget tid, men jeg er glad, rigtig glad igen.

Et blakket ry

Hvorvidt CSGO-verdenen står klar med åbne arme for at tage 'HUNDEN' tilbage, bad vi TV2 SPORT's CS:GO-ekspert Jacob 'Pimp' Winneche vurdere.

- Nyheden om, at Hunden ikke længere er banned af ESIC er en smule overraskende. Det er efterhånden længe siden, der blev lagt låg på den sag, så at den lige pludselig blusser op er interessant. Mest af alt fordi det kommer på bagkant. Manden har været sat ud af spillet i 15 måneder, så at der på så stor en bangkant kommer så radikal en ændring virker pudsigt. 'HUNDEN's ry på CS:GO-scenen har lidt et kæmpe knæk.

- Uagtet den nye drejning i sagen hersker der ingen tvivl om, at mange skuler med væmmelse mod ham. Han er blevet billedet på hele den store snydeskandale, der raserede CS:GO for halvandet års tid siden. Hvorvidt det er fair eller ej – dagens nyhed taget i betragtning – kan man diskutere, men hans ry er mildt sagt blakket. Mange større personligheder, eksperter med mere har også vokalt ytret deres utilfredshed med ham, så nemt bliver det ikke.

Astralis er det oplagte bud

Om det efterlader 'HUNDEN' med en fremtid i sporten efter udelukkelsen, har TV 2 SPORTs ekspert dog ingen tvivl om.

- Jeg tror absolut, 'HUNDEN' har en fremtid i Counter-Strike. Han er en kæmpe kapacitet og har historisk været garant for succes. Det oplagte bud er naturligvis Astralis, som før har været ude at sige, at de ikke ser et problem i at tage 'HUNDEN' til sig efter et overstået ban. Nu hvor det er en realitet, bliver det spænende at se, om det så også holder stik.

Ingen af parterne har altså yderligere kommentarer, og dermed står Counter-Strike-fans verden over noget uvidende over for bevæggrundene for afgørelsen.

Det kaster et kritisk lys på netop ESIC, mener 'Pimp'.

- Det er i bund og grund en farce, hvad ESIC udsætter os for. Det er en organisation, der er sat i værk for at varetage og forvalte integriteten i Counter-Strike bedst muligt. Ofte sidder man tilbage med følelsen af, at integriteten af deres eget arbejde lige præcis er det helt store spørgsmålstegn. Det i sig selv er jo ironisk på et niveau, hvor det bliver svært at tage seriøst. Det er langt fra første sag, hvor ESIC ser dumme ud – og det bliver langt fra den sidste. Den manglende kommunikation efterlader flere spørgsmål end svar, og det er jeg absolut ikke tilhænger af.

TV2 SPORT har forsøgt at få en kommentar til ophævelsen fra 'HUNDEN's tidligere arbejdsgiver, Heroic, og spurgt Astralis, om de ser en fremtid for 'HUNDEN' i deres organisation.

Ingen er i skrivende stund vendt tilbage.