E-sport

Rørt dansker vinder stor turnering efter tragedie

Rasmus 'HooXi' Nielsen mistede sin far kort inden BLAST Premier World Final. Og han kunne hylde ham ved at vinde turneringen.

Han kunne ikke have fået en meget værre optakt til turneringen.

Da den danske Counter-Strike-spiller Rasmus 'HooXi' Nielsen landede i Abu Dhabi, hvor BLAST Premier World Final spilles, fik han at vide, at hans far uventet var gået bort.

Jeg ville ønske, at min far kunne se, at jeg faktisk har opnået noget

Rasmus 'HooXi' Nielsen

'HooXi' spillede tuneringen for at ære sin far, og han kunne tildele ham den ultimative hyldest. G2 og 'HooXi' vandt turneringen med en finalesejr på 2-0 over Team Liquid.

- Trofæet betyder alverden for mig. Det er eventet, hvor jeg vandt min første kamp i en arena, og så vinder jeg også turneringen. Det er ret fantastisk, siger Rasmus 'HooXi' Nielsen på scenen efter sejren.

- Jeg kommer ikke til at stå her og græde, for det har jeg gjort i en uge. Selvfølgelig ville jeg ønske, at min far kunne se, at jeg faktisk har opnået noget. Jeg tror, at han ville have været stolt af mig.

Vandt for sin far

Sejren er rent sportsligt en kæmpe forløsning for 'HooXi', der har haft det svært spillemæssigt i den seneste tid. Dog blev skiftet til storholdet G2 et vendepunkt for in-game leaderen (holdkaptajnen, red.).

- Jeg har grædt i de seneste seks måneder. På andendagen af bootcampen med G2, da jeg kom til holdet, sad jeg på mit hotelværelse og græd, da jeg ikke troede, at jeg var god nok. Nu står jeg her med trofæet, og jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, siger 'HooXi'.

- Det er svært at forklare, men da jeg mistede min far, genfandt jeg passionen til spillet. Og det udnyttede de andre også. Det er det hårdeste år, jeg nogensinde har haft – både mentalt og karrieremæssigt. Jeg tror, at jeg har sovet to timer i gennemsnit, siden jeg kom til Abu Dhabi.

Holdkammeraterne dedikerede også sejren til Rasmus 'HooXi' Nielsen.

G2 modtager en præmiecheck på 500.000 dollars svarende til knap 3,5 millioner danske kroner.