E-sport

Astralis handler hos danskerhold

Christian "Buzz" Andersen slutter sig til stjernerne hos Astralis, som i 2023 stiler mod verdenstoppen igen.

Mikkel "MistR" Thomsen har de seneste måneder været stand-in hos Astralis' bedste Counter-Strike-hold efter afskeden med Kristian "k0nfig" Wienecke. Nu kan "MistR" vende tilbage til Astralis' talenthold, da den permanente løsning er fundet.

Torsdag oplyser Astralis i en pressemeddelelse, at man har skrevet kontrakt med Christian "Buzz" Andersen. Han kommer til fra det danske hold Masonic.

- Vi har længe kigget på Christian "Buzz" som en potentiel spiller, siger Astralis-cheftræner Peter "casle" Ardenskjold i pressemeddelelsen.

- Han har nogle helt åbenlyse kvaliteter, og jo dybere vi er kommet i arbejdet, desto tydeligere er det blevet for mig, at "Buzz" ikke bare har en masse af den ungdommelige energi og attitude, vi leder efter, han har også kvaliteten til at give holdet et reelt løft.

Skal bringe Astralis tilbage

Den 19-årige spiller bliver sidste led i den kvintet, som i 2023 skal forsøge at bringe Astralis tilbage i verdenstoppen, hvor holdet fra 2017-2021 huserede.

I oktober hentede man stjernespilleren Nicolai "dev1ce" Reedtz hjem, og de to nye kommer til at udgøre mandskabet sammen med Andreas "Xyp9x" Højsleth, Benjamer "BlameF" Bremer og ingame-leader Lukas "gla1ve" Rossander.

"Buzz" skifter fra Masonic, som i weekenden vandt Power Ligaen, der er Danmarks største liga inden for Counter-Strike. Det gjorde man med en sejr over Astralis Talent.

Selv om han er vant til at spille på et højt niveau i Danmark, så er han klar over, at han med skiftet til Astralis træder op i en helt anden og international liga.

- Jeg er vildt glad og stolt. Jeg har set op til spillerne på Astralis-holdet i flere år, og det har på mange måder formet mig som CS-spiller, siger han.

- At jeg nu kan kalde mig Astralis-spiller på hold med flere af de spillere og i den rolle, jeg altid har forestillet mig, er bare vanvittig fedt.

Astralis ligger i øjeblikket nummer 18 på verdensranglisten.