E-sport

Astralis ansætter skandaleramt træner

Astralis ansætter den tidligere karantænedømte og skandaleombruste træner, Nicolai ”HUNDEN” Petersen, i en rolle som chefanalytiker for holdet.

Nicolai "HUNDEN" Petersen har fundet sig et nyt job.

Den tidligere Heroic-træner skal udfylde rollen som chefanalytiker hos den danske e-sportsmastodont, hvor han kommer til at arbejde tæt sammen med holdets headcoach Peter ”casle” Ardenskjold.

Det er en kontroversiel beslutning, for de benåder en dømt snyder og lukker ham tilbage i folden

Jacob ‘Pimp’ Winneche om ansættelsen af "HUNDEN"

Ansættelsen kan blive set som kontroversiel, da Nicolai "HUNDEN" Petersen i sin tid som Heroic-træner blev taget i at snyde og idømt en længerevarende karantæne.

Han har dog udstået sin straf, hvilket også er grunden til, at Astralis ikke ser nogle problemer i at have den omdiskuterede skikkelse med på holdet.

- Det er rigtigt nok, at nogle vil sige, "hvorfor skal han være med"? Det skal han, fordi han har udstået sin straf. Så har man fortjent at være med som alle mulige andre.

- Vi skal ikke straffe hårdere, end systemet gør. Det gælder både Peter "casle" og Nicolai "HUNDEN". Begge har udstået den straf, de fik for coachbuggen (den fejl i spillet, der blev misbrugt af de to, red.), siger Astralis' sportsdirektør, Kasper Hvidt, til TV 2 SPORT.

"HUNDEN" har måske ikke ni liv, som tilfældet er det med en kat. Faktum er dog, at han har fået en ny chance hos Astralis.

Hos e-sportsorganisationen ser man tilførslen af den tidligere Heroic-træner som en stor kapacitet.

- Han tilfører hårdt, effektfuldt arbejde. Da vi i starten havde Peter som træner, var jeg i tvivl om, hvordan de to kan arbejde sammen. Det har vist sig at være et utroligt frugtbart samarbejde, lyder det fra Kasper Hvidt.

Stor kapacitet skal hjælpe Astralis

TV 2 SPORTs Counter-Strike-ekspert Jacob ‘Pimp’ Winneche forstår godt, hvorfor Astralis har ansat ’HUNDEN’, men slår samtidig fast, at det selvfølgelig vil få stor opmærksomhed i CS:GO-verdenen:

- Det er en kontroversiel beslutning, for de benåder en dømt snyder og lukker ham tilbage i folden. Det vil altid bringe nogens pis i kog. Omvendt vil jeg være på holdet, der argumenterer for, at han har udstået sin straf. Så hvorfor skal han ikke have en chance mere?

Dermed slår ’Pimp’ fast, at han synes, det er helt okay, Astralis ansætter ’HUNDEN’, ligesom han i øvrigt mener, det er en rigtig god ansættelse.

- Der er ikke nogen tvivl om, at ’HUNDEN’ er en kæmpe kapacitet. Både i dansk og international Counter-Strike. Han er en af de største trænere, der har været, selvom han ikke formåede at få sit helt store gennembrud hos Heroic på grund af skandalen.

- Men meget af deres succes i dag, mener jeg, blev grundlagt, da han var inde over i starten. Han formår at få det bedste ud af danske talenter og spillere, som man måske ikke troede, der kunne hævet niveauet yderligere. Og det har Astralis i den grad brug for, hvis de skal være med, hvor det er sjovt, siger Jacob ’Pimp’ Winneche.

Så må tiden vise, om Astralis igen bliver hunden, der gøer højest på den store Counter Strike-scene, som tilfældet var det for år tilbage.