E-sport

Dansk stjerne i krise: - Det er svært i øjeblikket. Det er hårdt at erkende

Team Vitality er inde i en spillemæssig svingende periode, og Peter ’dupreeh’ Rasmussen erkender, at han personligt kæmper med tingene.

- Det er bare ringe, og der er ikke så meget at sige. Det er megaskuffende.

Den følelse, som Peter ’dupreeh’ Rasmussen beskriver her, gør han ikke meget for at skjule. Den danske Counter-Strike-stjerne var særdeles skuffet og ramt efter fredagens kvartfinale i IEM-turneringen i Katowice, hvor Vitality tabte til Team Liquid med 1-2.

Inderst inde føler jeg ikke, at jeg er færdig. Jeg vil rigtig gerne fortsætte, men jeg synes, at det er benhårdt

Peter ’dupreeh’ Rasmussen

Dermed er danskerholdet ude af turneringen, inden det for alvor bliver sjovt.

Nederlaget er bare endnu et kapitel i en meget svingende periode for Team Vitality, og ’dupreeh’ er lige nu i gang med den store og hårde selvransagelse.

- Jeg har altid sagt, at vi taber og vinder som hold. Det er også det, vi gør her. Det går på skift, hvem der laver individuelle fejl, og det koster runder. Der er ikke kun én spiller, der kun laver fejl, fordi så havde vi sgu nok vundet, siger den danske stjerne til TV 2 SPORT efter kampen.

- Det er en blanding af, at vi laver individuelle fejl, og kommunikationen kan være lidt hektisk. De individuelle fejl handler også om mig selv, og det er svært at være i. Det har stået på i et stykke tid for mig, og det svinger bare rigtig meget.

- Jeg har virkelig ledt længe efter, hvad nøglen er til at finde en bedre performance. Jeg må bare erkende, at jeg synes, det er svært i øjeblikket. Det er hårdt at erkende, siger ’dupreeh’.

Hvor er løsningen?

Peter ’dupreeh’ Rasmussen fortæller videre, at én ting er, at man skal erkende problemerne. Noget andet er, at man også skal finde løsningerne. For hvor er den?

- Er det mentalt, teknisk, taktisk eller holddynamikken? Heldigvis har jeg en masse dygtige folk bag mig, der skal hjælpe mig med sådan noget. Men det er klart, at det gør lidt ekstra ondt at tabe en runde, når jeg ikke rammer det skud, jeg burde – eller laver en forkert beslutning. Der var ikke en situation, hvor jeg hovedsagligt tænkte, at det var min grund, at vi tabte, men rent individuelt skal den da lige have en skalle.

Herefter leder ’dupreeh’ selv interviewet hen på, at karrieren måske snart nærmer sig en ende.

- Jeg ved godt, hvad jeg har opnået igennem min karriere. Jeg har opnået rigtig meget. Jeg er 29, jeg bliver snart 30. Jeg skal være far – der sker mange ting i mit liv. Inderst inde føler jeg ikke, at jeg er færdig. Jeg vil rigtig gerne fortsætte, men jeg synes, at det er benhårdt.

- Selvfølgelig vil jeg gerne slutte på toppen. Jeg har et individuelt mål om, at jeg gerne vil vinde en Major til. Men om jeg når det, må tiden vise, siger 'dupreeh'.

Lyn-analyse

Karrieren er i hans efterår lige nu. Det tror jeg også godt, at han selv ved. Jeg har enorm respekt for selverkendelsen, der kommer fra ’dupreeh’. De kæmper med det individuelt og holdmæssigt, og han erkender også sit eget ansvar.

Han har måske et lille håb om, at Majoren i Paris kan være vendepunktet, hvor han måske kan vinde sin sidste Major. Men jeg står også lidt og tænker, at hvis man er dansk Counter-Strike-fan, skal man måske håbe på, at de ikke vinder Majoren. Fordi hvis Vitality gør det, så stopper han også karrieren der. Der er ikke mange år tilbage på toppen.

Den næste Major bliver spillet i Paris i maj.

Team Vitality er nummer syv på verdensranglisten.

Team Vitality bestod under IEM Katowice af Dan ’apEX’ Madesclaire, Peter ‘dupreeh’ Rasmussen, Emil ‘Magisk’ Reif, Mathieu ’ZywOo’ Herbaut og Lotan ’Spinx’ Giladi. Danny ’zonic’ Sørensen er holdets træner.