Heroic kæmper for at blive verdens bedste

Verdens to bedste Counter-Strike-mandskaber lige nu brager søndag sammen i en duel over fem maps.

- De stjal vores førsteplads, og vi vil bevise, at vi er bedre end dem.

Førstepladsen på verdensranglisten, en stor titel og førstepræmien på 2,7 millioner kroner er søndag på spil for danske Heroic.

Holdet har således spillet sig frem til finalen i den store Counter-Strike-turnering IEM Katowice i Polen, og modstanderen er verdensranglistens øjeblikkelig nummer et, G2, der har den danske spiller Rasmus "HooXi" Nielsen på sit hold.

G2 har efter en flyvende periode vippet netop Heroic ned fra verdensranglistens førsteplads. Men snart er rollerne igen byttet om, hvis det står til Heroic-profilen Rasmus "sjuush" Beck, der står bag det indledende citat.

Generelt har formstærke G2 et solidt tag på Heroic, men det danske hold har vundet de to seneste indbyrdes opgør - begge i 2022.

- G2 er fyldt med selvtillid og spiller godt, så det bliver helt sikkert en hård kamp for os. Den kommer til at afgøre, hvem der er det bedste hold i verden, siger Rasmus "sjuush" Beck til HLTV.

Heroic fejede i sin semifinale publikumsfavoritten Navi af banen med 16-8, 16-8. Det gav respekt fra Navi-stjernen Oleksandr "s1mple" Kostyliev, der lørdag blev kåret til verdens bedste spiller i 2022.

- Vi fejlede med vores kommunikation, og nogle af vores spillere var bange for at møde et så godt hold, som Heroic er lige nu.

- De var 100 procent stærkere end vores hold, siger Oleksandr "s1mple" Kostyliev.

Rasmus "HooXi" Nielsen kom til G2 fra Copenhagen Flames i sommeren 2022, og han spår tæt kamp om sejren.

- Det bliver afgørende, at vi som hold ikke har en for hektisk kommunikation.

- Vi er virkelig komfortable på alle maps, men Heroic har også vist, at de ikke har noget svagt map længere, så jeg tror, det bliver en vild kamp med mange tætte maps.

- Men jeg tror på os, fordi jeg har nogle vilde holdkammerater, der hiver mapsejre hjem, når de egentligt ikke burde, siger Rasmus "HooXi" Nielsen til TV 2 Zulu.

Modsat semifinalerne og de indledende kampe skal søndagens finale ikke afgøres over tre maps. I stedet skal der hele fem maps til. Finalen sættes i gang fra klokken 16.