Fiaskoen en realitet – Astralis sendt ud med et brag

For anden gang i træk må Astralis se verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren, hjemme fra sofaen.

Astralis var en årrække synonym med succes og titler, men torsdag fortsatte det frie fald mod bunden.

I en altafgørende vind eller forsvind-kamp for at overleve i Major-kvalifikationen tabte det tidligere så hæderkronede mandskab til NiP.

Astralis 0-2 NiP

  • Bane 1 (Nuke): 4-16
  • Bane 2 (Vertigo): 11-16

Resultatet betyder, at Astralis gĂĄr glip af hovedturneringen i historiens sidste major i CS:GO, da Counter-Strike 2 udgives til sommer og erstatter CS:GO.

TV 2 Sports reporter Thomas Sønnichsen var til stede i Brøndby, hvor holdene sad og spillede. Han fortæller, at Astralis' holdkaptajn, Lukas 'gla1ve' Rossander, forlod stedet i tårer, og at ingen spillere havde lyst til at udtale sig.

Det ville Astralis' sportsdirektør, Kasper Hvidt, til gengæld gerne.

- Det er supertungt. Det gør, at vi for anden gang i træk ikke kommer til en Major. Vi er selvfølgelig skuffede.

Er Astralis til tælling lige nu?

- Det kan man vel godt sige. Ja, spillerne så slukkede ud, og det er vi da. Det er en stor drøm, der er slukket for os alle sammen. Tælling eller ej, vi er rigtig kede af det, siger Kasper Hvidt.

Forfærdelig start

Astralis har som det eneste hold i verden vundet fire Majortitler, men de seneste år har danskerne været langt fra fordums styrke.

Det kom torsdag til udtryk fra start, selvom opgøret startede på Astralis' banevalg, Nuke.

Danskerne bragte sig foran 2-0, men herfra blev de kørt fuldstændig over af NiP, der vandt 11 runder i træk.

Ikke længe efter vandt NiP første bane med 16-5.

Flere spillere underpræsterede

Kun Astralis' to største stjerner, Nicolai "dev1ce" Reedtz og Benjamin "blameF" Bremer, viste en smule tænder, men det hjalp intet, da resten af holdet underpræsterede runde efter runde.

Den tidligere Astralis-spiller Kristian "k0nfig" Wienecke var stærkt spillende for NiP, og han fik taget hævn over sin tidligere arbejdsgiver.

Nede 1-6 pĂĄ anden bane begyndte det at se sort ud tidligt for Astralis.

Fejl blev straffet af NiP

De fem danskere fandt dog lidt momentum og kom foran 10-8, men trods en masse vundne ĂĄbningsdueller, faldt runderne oftest sammen for holdet.

Der blev begĂĄet for mange fejl, og det straffede NiP gang pĂĄ gang.

Med otte vundne runder af de sidste ni afsluttede det europæisk sammensatte hold anden bane med en sejr på 16-11. Konklusionen fra Counter-Strike-ekspert Jacob "Pimp" Winneche var hurtigt klar:

- Katastrofen er total. Det er en virkelig, virkelig ærgerlig situation at stå i. De misser den anden Major i træk, og de gør det med et udtryk, hvor man sidder tilbage og tænker: ”Var der ikke mere? Er I ikke bedre end det her?” For det føler jeg, de er.

NiP i altafgørende kamp

Astralis og NiP havde før kampen begge én sejr og to nederlag i kvalifikationen, som afvikles efter Swiss-formatet. Det betyder, at man skal vinde tre kampe, før man taber tre kampe, hvis man skal videre.

Dermed skal NiP ud i en altafgørende kamp, hvor der er en kvalifikation til hovedturneringen på spil. Det sker fredag.

Set med danske briller er der dog stadig noget at holde øje med. Norskejede Heroic, som består af fem danske spillere, er allerede kvalificeret til hovedturneringen i Paris efter tre sejre af tre mulige i kvalifikationen.