Astralis degraderer stjerne

Andreas "Xyp9x" Højsleth har været en del af Astralis' storhedstid med blandt andet fire Major-triumfer. Nu tyder meget på, at han er på vej videre.

Astralis tager konsekvensen af den seneste tids skuffende resultater, der kulminerede, da det tidligere så hæderkronede mandskab i sidste uge missede deltagelsen i verdens største turnering, Majoren, for anden gang i træk.

19-årige Alexander ”Altekz” Givskov fra Astralis' talenthold flyttes op på førsteholdet, mens den 27-årige stjerne Andreas "Xyp9x" Højsleth i stedet skal hjælpe talenterne.

Sportsdirektør i Astralis, Kasper Hvidt, fremhæver, at "Altekz" længe har præsteret på kontinuerligt højt niveau, ligesom han er en af de mest talentfulde spillere i den rolle, han varetager.

- Det har vi alle bidt mærke i, og i forlængelse af førsteholdstrænernes ønske om at arbejde med ham i den kommende periode har vi haft en god dialog med Andreas ”Xyp9x”, som har indvilliget i at hjælpe talentholdet, udtaler Hvidt i en pressemeddelelse fra Astralis.

Nødt til at ryste posen

Her roser han også Astralis-stjernens indstilling i en svær og presset situation.

Selv fortæller Andreas "Xyp9x" Højsleth, at han stadig er superskuffet over den missede Major-kvalifikation, hvilket var et stort mål for både ham og holdet.

- Når det kikser for anden gang, er det klart, vi er nødt til at ryste posen. Jeg kender gamet og ved, hvad jeg bidrager med, men jeg er også Astralis-mand til benet og vil gøre det, der skal til, for at vi kommer videre, siger han.

Et stort slag for karrieren

"Xyp9x" har været en del af Astralis-holdet, siden det blev grundlagt i januar 2016, ligesom han har været med til at vinde fire Major-titler.

I oktober 2021 forlængede han sin kontrakt med holdet, så den løber frem til 2025.

Nu er det store spørgsmål så, om degraderingen af ”Xyp9x” også er første skridt mod et endegyldigt farvel til tiden hos Astralis. Uanset udfaldet er det et hårdt slag, vurderer TV 2 Sports Counter-Strike-ekspert Nicolai "torben" Amorim:

- Det er aldrig godt at blive degraderet, det ligger ligesom i ordet. Så på den måde kan man godt se det som et endegyldigt farvel til førsteholdet. Med mindre han selvfølgelig går ned på talentholdet og finder en form, som han ikke har vist i meget lang tid, siger han og tilføjer dog:

- Men det ligger ikke i kortene. Det her er to skridt tilbage, og selvom han godt kan tage tre skridt frem, så ligner det et stort slag for hans karriere. Det har været længe undervejs, og tidligere tiders høje niveau har været langt væk, så det er ikke overraskende, det er ham, der står for fald.

Imens Major-kvalifikationen endte som en fiasko for "Xyp9x" og holdkammeraterne, blev en anden tidligere Astralis-spiller historisk ved samme lejlighed.

Det kan du læse mere om her.