Store nerver inden Astralis-debut

Alexander "Altekz" Givskov debuterer for Astralis torsdag, og det bliver ikke uden spænding i kroppen.

Efter en skrantende start på 2023 valgte det danske Counter-Strike-hold Astralis at ryste posen mandskabsmæssigt igen for lidt over en uge siden.

Andreas "Xyp9x" Højsleth, der som den eneste på holdet har været med siden begyndelsen, blev sendt ned på talentholdet, mens 19-årige Alexander "Altekz" Givskov rykkede den modsatte vej.

Torsdag får den unge spiller sin debut på førsteholdet, når Astralis tager hul på turneringen Brazy Party med 2,25 millioner kroner i præmiepuljen.

Han er bevidst om, at det er en anden modstand, end han har været vant til i Power Ligaen i Danmark, som er en slags rugekasse for danske talenter.

- Først og fremmest skal jeg være mig selv og hjælpe holdet, så meget jeg kan, siger han til Astralis' hjemmeside.

- Jeg ved godt, alle siger, der ikke er pres på, og der kommer flere kampe, men jeg vil jo gerne vise, hvad jeg står for, så selvfølgelig er jeg vildt spændt på min første kamp.

Mange nye ting i vente

Selv om Astralis Talent-holdet i dagligdagen også tit kan suge til sig fra førsteholdet, så har Alexander "Altekz" Givskov kun haft lidt over en uge til at spille sig ind på holdet.

- Der er selvfølgelig mange nye ting. Jeg skal huske, at for eksempel callouts er lidt anderledes, men jeg synes egentlig, det går hurtigt med at lære det hele, siger han.

Det er på nuværende tidspunkt ikke meldt ud, hvor længe byttet mellem de to spillere vil vare. Astralis har blot meddelt, at det er "for den kommende periode".

Byttet kom, umiddelbart efter at Astralis missede kvalifikationen til årets eneste majorturnering, der indledes i Paris i maj.