E-sport

Inden konkurs købte danske CS-spillere stickers – siden er de steget markant

De balancerer på grænsen af det etiske, vurderer advokat. Professor mener, at sælger kan kræve pengene tilbage.

Mens Copenhagen Flames-lejren i sidste uge bearbejdede skuffelsen over holdets konkurs, blev tiden op til den officielle pressemeddelelse for nogle af spillerne brugt på spillets markedsplads.

Her har tre spillere købt såkaldte stickers, der er virtuelle klistermærker, som man kan bruge til at dekorere sine våben og udstyr i Counter-Strike-spillet. Mens de fleste stickers ikke er meget værd, kan de i nogle tilfælde stige i værdi, hvis de bliver sjældne eller eftertragtede.

Således er de mest værdifulde stickers over 400.000 kroner værd. Her er der tale om klistermærker fra de lukkede hold Titan og iBUYPOWER.

Efter pressemeddelelsen fredag om Copenhagen Flames-holdets konkurs blev sendt ud, begyndte værdien af det danske holds stickers at stige på BUFF-markedspladsen såvel som på den officielle markedsplads på Steam.

- Har det været hensigten at købe med salg for øje, så kan man nok godt diskutere, hvorvidt det er etisk korrekt, siger advokat Dan Dahl Rahimian fra Advokatgruppen til TV 2 Sport.

Tidslinje over forløbet

  1. 2023

    1. 28. april

      Steffen Thomsen, stifter og medejer af Copenhagen Flames, informerer Copenhagen Flames-spillerne om konkursen.

    2. 28. til 29. april

      Copenhagen Flames-spillerne Asger ’Farlig’ Larsen, Thomas ’TMB’ Bundsbæk og Rasmus ’raalz’ Steensborg køber til sammen minimum 80 stickers af én sælger.

    3. 1. maj

      Copenhagen Flames sender en pressemeddelelse ud om konkursbegæringen. Se nyheden her.

    4. 1. til 3. maj

      Værdien af de købte stickers stiger med op til 200 procent.

Konkurs var ikke offentligt kendt ved købstidspunkt

Dan Dahl Rahimian er blandt andet specialiseret inden for esport.

Hvorfor kan man diskutere, hvorvidt det er etisk korrekt?

- Hvis man har en information, som man har en formodning eller en idé om vil føre til en gevinst, så er spørgsmålet jo, om man skal man oplyse om det. Men man kan også vende det om og sige, at hvis du har et maleri af en kunstner, som jeg ved dør snart, til salg, skal jeg så oplyse dig om det, inden jeg køber det af dig?

- Man kan altid diskutere, om det er et spørgsmål om, at man laver en god handel eller ej.

- I det her tilfælde, er det ikke noget, der er offentligt kendt, hvorfor jeg drager etik ind i det.

Han tilføjer, at der ikke umiddelbart er noget juridisk at komme efter.

Sælger kan kræve penge tilbage, mener professor

Twitter-brugeren ’satsdart’ delte 29. april billeder af at han har solgt minimum 80 Holo-stickers fra Stockholms Major i 2021 til tre Copenhagen Flames-spillere.

Det drejer sig om den tidligere Astralis-spiller Asger ’Farlig’ Larsen, Thomas ’TMB’ Bundsbæk og Rasmus ’raalz’ Steensborg.

Ønsker ’satsdart’ at få pengene tilbage fra salget, kan han forlange det, fortæller Anders Ørgaard, professor med speciale i formueret hos Aalborg Universitet og advokat hos TVC Advokatfirma, til TV 2 Sport.

- Hvis man gik til en domstol, så ville de sige, at aftalen var ugyldig, fordi købere har haft nogle centrale oplysninger, som sælger ikke har haft, og de oplysninger har en direkte indflydelse på prisen.

Hvad betyder ugyldigt i den sammenhæng?

- Det betyder, at aftalen kan gå tilbage igen. Sælger kan forlange at få sine klistermærker tilbage, siger professor og advokat Anders Ørgaard.

Flames-lejren lukker i

Det er uvist, hvor mange – og hvilke – stickers spillerne har købt, da det ikke er synligt på deres offentlige Steam-profiler.

Steffen Thomsen, stifter og medejer af Copenhagen Flames, har ingen kommentar til, hvad hans tidligere spillere går og laver i deres fritid, oplyser han til TV 2 Sport.

Ingen af spillerne er vendt tilbage på TV 2 Sports henvendelser.

Copenhagen Flames var kendt som en af Counter-Strike-scenens største talentfabrikker. Siden 2016 har de udklækket nogle af de største danske navne i form af blandt andre Rasmus 'HooXi' Nielsen, René 'TeSeS' Madsen, Frederik 'roeJ' Jørgensen og Jakob 'Jabbi' Nygaard.