E-sport

Heroic suverænt fra start i Majoren

Heroic har fået en god start på Majoren, efter de besejrede verdens nummer fem, FaZe.

Du kan se Majoren på TV 2 Echo og TV 2 Play.

Danske Heroic, der topper verdensranglisten, er trådt godt ind i Major-turneringen.

Det leverede nemlig en sikker indsats mod FaZe, der tidligere har været nummer et i verden. Kampen blev kun spillet på ét map, og her var Heroic stærkest.

De er nu 1-0 og skal senere lørdag møde et andet vinderhold fra Legends-stadiet.

Heroic 1 - 0 FaZe

  • 16-7 (8-7 ved sidebyttet)
  • Map: Inferno

FaZe fik den bedste start på kampen, da de kom foran med 5-2, men Heroic fik efter solidt spil udlignet til 5-5.

Kampen fortsatte med at være tæt i første halvleg, hvor Heroic dog sluttede med en lille fordel, da de førte med 8-7. Rasmus 'sjuush' Beck var især storspillende med 14 kills.

Efter sidebyttet kom Heroic på terrorist-siden, og der var de ganske suveræn. De kom foran 12-7, og FaZe måtte tage en timeout.

Det hjalp dog ingenting, da FaZe ikke fik en eneste runde på CT-siden. Og Heroic vandt kampen suverænt.

Heroic er nummer 1 på verdensranglisten, mens FaZe er nummer fem, men ifølge bookmakerne var chancevurderingerne helt lige inden kampen.

FaZe har danske Finn 'karrigan' Andersen på holdet.

Sådan fungerer Majoren

Kampen var Heroics første i Legends-stadiet, hvor otte hold er kommet til fra kvalifikationen, mens de sidste otte kom fra sidste uges Challenger-stadie.

Otte hold går videre til Champions-stadiet og som er et klassisk format med kvartfinaler, semifinaler og finale.

Holdene mødes baseret på seedning. Man møder altid et hold med samme score. Det betyder for eksempel, at man som vinderhold møder et andet vinderhold, og som taberhold møder man et andet taberhold. Næste runde møder man igen ligesindede.

Når et hold har vundet tre kampe, er man videre til playoffs. Det vil sige, at man kan gå videre med en 3-0, 3-1 eller 3-2. Når et hold har tabt tre kampe, er man ude af turneringen.

Majoren i Paris er den sidste i det, der hedder 'Counter-Strike: Global Offensive'. Den næste Major kommer til at være i den nye version, der hedder 'Counter-Strike 2'.