Tale fra tårevædet dansk stjerne går viralt

Den danske CS:GO-stjerne Casper "cadiaN" Møller hyldes af ekspert for at sætte sig selv på spil foran sine holdkammerater.

- Gutter, det starter i 2013. En lille knægt tager toget. Bussen. Mor er bekymret, for jeg skal til LAN i Sverige. Det er den første Major for mig. Det er mange år siden nu. Det er ti år siden.

- Det har taget mig ti år at finde et hold, der er så fucking nice som jer. Hvor man kan stole på hver og en. Hvor hver og en har nivaeuet til at gøre forskellen. Hvor alle kan sige de ting, de føler, uden at de bliver dømt.

- Det er det, det her fucking hold kan. Det har taget mig 10 år at skaffe. Jeg synes, det er fucking nice at være i slutspil ved den her Major med jer. Så vi gør det her, og jeg glæder mig fucking meget til at gøre det sammen med jer.

Med tårerne trillende ned ad kinderne og med en stemme, der løbende var ved at knække, satte Heroic-kaptajnen Casper "cadiaN" Møller ild under sine fire danske holdkammerater.

Det gjorde han lørdag, da Heroic, verdens lige nu bedste CS:GO-mandskab, skulle i aktion ved historiens sidste CS:GO-Major.

Talen kom få minutter inden starten på holdets første kamp, og de rørende ord gjorde tilsyneladene indtryk på holdet. Således vandt Heroric stensikkert 16-7 over Faze, inden de senere på dagen fulgte op med en 16-10-sejr over Apeks.

Heroic har efterfølgende delt videoen af "cadiaN"s tale på Twitter. Videon er blevet tilsat engelske undertekster, og den er på blot 18 timer gået meget viralt. Mere end 1,1 millioner mennesker har i skrivende stund set klippet.

Hyldes af ekspert

Peptalken viste sig som bekendt at være godt givet ud, da Heroic fik en ønskestart på Majorens Legends-stadie.

TV 2 Sports CS:GO-ekspert Nicolai "torben" Amorim mener, at den danske holdkaptajn viser sig som en født leder.

- Han viser sårbarhed. Han viser hjerte. Han viser tårer. Folk rykker tættere sammen i bussen, når de hører sådan en tale her. Vi kan jo mærke, hvordan spillerne lever sig ind i det. Og det er det, der er det vigtige. Det er ikke så meget, hvad han siger, eller hvad historien helt præcis handler om. Det er de følelser, der bringer frem i hans holdkammerater, der er vigtige.

Du kan se videoen herunder, eller du kan se den i videoen øverst i artiklen, hvor du også kan se en kort bid af lørdagens CS:GO-studie, hvor netop Twitter-videoen bliver vendt.

Heroic er blandt favoritterne til at vinde Majoren i Paris. I øjeblikket er de 2-0 i Legends-stadiet, og når et hold har vundet tre kampe, avancerer de til Champions-stadiet. Heroic kan derfor med en sejr over Liquid søndag spille sig til playoffs.

Du kan se kampen på TV 2 Play og TV 2 Echo klokken 14.30.

Sådan fungerer Majoren

Kampen var Heroics første i Legends-stadiet, hvor otte hold er kommet til fra kvalifikationen, mens de sidste otte kom fra sidste uges Challenger-stadie.

Otte hold går videre til Champions-stadiet og som er et klassisk format med kvartfinaler, semifinaler og finale.

Holdene mødes baseret på seedning. Man møder altid et hold med samme score. Det betyder for eksempel, at man som vinderhold møder et andet vinderhold, og som taberhold møder man et andet taberhold. Næste runde møder man igen ligesindede.

Når et hold har vundet tre kampe, er man videre til playoffs. Det vil sige, at man kan gå videre med en 3-0, 3-1 eller 3-2. Når et hold har tabt tre kampe, er man ude af turneringen.

Majoren i Paris er den sidste i det, der hedder 'Counter-Strike: Global Offensive'. Den næste Major kommer til at være i den nye version, der hedder 'Counter-Strike 2'.