E-sport

Storfavoritter sendt hjem fra Majoren i Paris

Flere danskere er stadig med i det sjove selskab ved CS:GO-Majoren i Paris.

Følg historiens sidste CS:GO-Major fra lørdag på TV 2 Play og TV 2 Echo

En af de helt tunge favoritter til at vinde CS:GO-Majoren i Paris er ude, før det for alvor blev sjovt.

G2, der har været et af de mest formstærke hold i løbet af 2023, tabte med 1-2 til fnatic i Legend Stage.

Begge hold havde på forhånd vundet en kamp og tabt to i stadiet. Dermed har fnatic stadig chancen for at komme op på den gyldne tredje sejr, der vil sende dem i kvartfinalen.

Danskerne Nico 'nicoodoz' Tamjidi og Fredrik '⁠roeJ⁠' Jørgensen fra fnatic gjorde det onde ved deres tidligere holdkammerat i det nu lukkede Copenhagen Flames, da de slukkede drømmen for Rasmus 'HooXi' Nielsen, der er ingame-leader for G2.

Her leder han blandt andet verdensstjernene Nikola 'Niko' Kovač og Ilya 'm0NESY' Osipov, der altså aldrig nåede at vinde en major i CS:GO, der snart bliver til Counter-Strike 2.

Flere overraskelser

Det var ikke den eneste overraskelse på den næstsidste dag før kvartfinalerne. Ukrainske NaVi med verdensstjernen Oleksandr 's1mple' Kostyljev tabte til upåagtede Monte, der er en væsentlig mindre organisation.

Dermed er NaVi også 2-2 og kan altså stadig nå at spille sig videre.

Kampen havde en ekstra dimension, da 's1mple' sidste år mundhuggedes med landsmanden Volodymyr 'Woro2k' Veletniuk på det sociale medie Twitter. 's1mple' fik blandt andet kaldt den yngre landsmand for en "dum spiller". 'Woro2k' kvitterede med et tweet, der dengang kunne tolkes lettere optimistisk.

Han skrev nemlig, at 's1mple' skulle skrue ned for sit ego, og at han ville ødelægge ham i fremtidige turneringer.

En profeti, der altså gik i opfyldelse i dag, da 'Woro2k' og Monte slog NaVi med 2-0.

Tæt på for Faze clan

Det var også tæt på at gå galt for stjernerne fra FaZe, der sikrede sig en Grand Slam tidligere på året og tidligere har vundet en Major med nuværende line-up.

Bad News Eagles vandt første map hele 16-3 mod Finn 'Karrigan' Andersens tropper – og spillede sig til mappoint i andet map. FaZe fik dog kæmpet sig i overtid, hvor det lykkedes dem at hive andet map hjem. Til sidst fik de lukket kampen med de tætte cifre 16-14 på Inferno. De mangler nu også en enkelt sejr for at gå i kvartfinalen.

Endnu et danskeropgør fandt sted mandag, da Kristian 'k0nfig' Wienecke og svenske Ninjas in Pyjamas mødte den finske organisation Ence, der har danske Marco 'Snappi' Pfeiffer som ingame-leader. Her vandt NiP lidt overraskende sikkert 2-0, og dermed blev 'Snappi' og co. sendt hjem.

NiP skal ligeledes vinde endnu en kamp, før de kan gøre hold som Heroic, Vitality og Liquid følgeskab i kvartfinalerne.