E-sport

- Det ville være det vildeste, siger Heroic-stjerne

Heroics René 'TeSeS' Madsen håber at fortsætte de fornemme takter i Majorens afgørende fase, hvor de har mulighed for at skrive historie.

Hvem vinder historiens sidste CS:GO-Major?

- Jamen jeg vil gerne gå så langt og sige, at det gør vi.

Danske Heroic har været ganske suveræne indtil videre i verdens største Counter-Strike-turnering, Majoren, der torsdag går ind i sin afgørende fase. Derfor er selvtillid ingen mangelvare hos Heroic-stjernen René ’TeSeS’ Madsen, da TV 2 Sport taler med ham.

Torsdag begynder playoffs i det, der allerede er en historisk turnering. Counter-Strike: Global Offensive bliver nemlig snart til Counter-Strike 2, og derfor er Majoren i Paris den sidste af slagsen i det snart forældede spil.

Det faktum er blot med til at motivere endnu mere, fortæller 'TeSeS'.

- Det ville være højdepunktet og det vildeste at slutte CS:GO af på den måde. At være det hold, der har vundet den største turnering til sidst og ville kunne sige, at vi var det bedste hold, da vi gik ud af CS:GO, kunne være sjovt, siger ’TeSeS’.

TV 2 er taget til Paris og dækker Majoren tæt resten af ugen. Se med fra torsdag klokken 14.30 på TV 2 Echo og TV 2 Play.

Vil vinde for holdkaptajnen

I en fyldt Accor Arena håber Heroic-spillerne at kunne gøre det, de akkurat ikke formåede i den seneste Major i Rio de Janeiro, hvor de tabte finalen.

- Det ville være en kæmpe forløsning for os alle – og særlig for Casper (’cadiaN’, red.), som har været med i så mange år og spillede sin første Major for hele ti år siden. Så at give ham den sidste CS:GO-Major kunne være det fedeste nogensinde.

- Han er lederen på holdet og den bedste kaptajn, man overhovedet kan bede om. Man ved, hvor meget dedikation og tid, han lægger i det. Han tager os under sine vinger og hjælper os igennem svære tider, siger ’TeSeS’.

Casper ’cadiaN’ Møller er med sine 27 år den ældste spiller på holdet, hvis gennemsnitsalder er 22,6 år.

Sammenhold er nøglen

At ’TeSeS’ nærmest vægter det at kunne give sejren til sin holdkaptajn højere end selv at kunne løfte trofæet, er meget sigende for denne udgave af Heroic. Ud over deres evner på serveren er sammenholdet deres største force, mener 'TeSeS'.

- Mange spillere på andre hold har ytret, at de er hårdt ramt af mange rejsedage, og at det er hårdt at være af sted i så lang tid. Det kan være, fordi de ikke har det lige så godt på deres hold og ikke hygger sig så meget, som vi gør, når vi er ude.

- Vi tanker energi hos hinanden, når vi er sammen, og vi laver mange ting sammen for at have det sjovt. Vi hænger ud sammen, mens de andre hold er mere for sig selv og ikke har det så sjovt. Det ser jeg som en klar fordel – særligt når vi kommer ind i de senere faser af turneringer som nu, hvor alle hold har været i af sted i lang tid. Her tror jeg, at vi har flere procenter at give af, siger ’TeSeS’.

Ærgerlig lodtrækning skal ikke forstyrre

Torsdag åbner playoffs i Paris og Accor Arena med et brag af en kamp mellem Heroic og Finn ’karrigan’ Andersens FaZe-mandskab.

På papiret burde det ikke være en kvartfinale, men nok nærmere en semifinale eller finale, men på grund af FaZes problemer med at nå til denne fase har Heroic trukket dem. Uheldigt, men ingen katastrofe, mener ’TeSeS’.

- For os er det vigtigt at sige til os selv, at det er ligegyldigt, at vi trækker en svær modstander og ikke at tænke tanker, som at det ikke er fair. Vi skal i stedet gøre de ting, vi normalt gør. Og vi skal alligevel slå alle hold for at vinde det hele.

Den 22-årige Heroic-stjerne er da heller ikke bange for at påtage sig favoritværdigheden mod FaZe.

Vi får at se, om de lever op til det, når kvartfinalen begynder torsdag klokken 15.00.