E-sport

Heroic kollapser og misser finale

Historiens sidste Major-finale i CS:GO bliver uden det danske storhold Heroic.

Heroics drøm om at vinde en Major går ikke i opfyldelse i denne weekend.

Danskerne formåede ikke at leve op til favoritværdigheden, da de i semifinalen i BLAST Major i Paris smed føringen og tabte til GamerLegion.

Længe så det ud til, at Heroic ville indfri forventningerne, men tyskerne åd sig tilbage i opgøret, og i semifinalens tredje map var de ikke til at stoppe.

Heroic 1-2 GamerLegion

  • 1. map, Ancient (GamerLegions valg): 16-13
  • 2. map, Inferno (Heroics valg): 14-16
  • 3. map, Mirage: 6-16

I søndagens finalen skal GamerLegion, der har danske Frederik 'acoR' Gyldstrand på holdet, møde vinderen af den anden semifinale mellem Apeks og Vitality.

Det er sidste gang nogensinde, der skal afvikles en Major-finale i CS:GO. Til sommer vil spillet blive ændret markant, og det vil samtidig skifte navn til Counter-Strike 2.

Fornemt comeback fra Heroic

På GamerLegions banevalg, Ancient, leverede Heroic et fornemt comeback. Efter at have tabt første halvleg med 5-10 kaldte holdkaptajn Casper 'cadiaN' Møller en tæt på perfekt T-side og vandt banen med 16-13.

GamerLegion så ofte rådvilde ud, mens særligt Martin 'stavn' Lund viste stor styrke. Efter 11 runder i anden halvleg havde GamerLegion kun vundet én af dem – blandt andet takket være et clutch af ’stavn’ på B site.

Tæt på at smide det

Nederlaget i eget mapvalg slog tilsyneladende ikke GamerLegion ud. På Inferno formåede de at gøre det samme ved Heroic.

Igen kom det undertippede mandskab godt fra start, men karakteristisk for Heroic kravlede de sig tilbage og var tæt på at levere comebacket. Nede 12-15 så det ud til, at vi skulle i overtid, men et double kill fra 'isak' gjorde det til resultatet 16-14.

Dermed skulle det hele afgøres på Mirage, som Heroic plejer at være gode på. Det pegede statistikken også på. De havde således kun tabt én ud af deres seneste syv kampe på banen.

Dansk kollaps i Paris

Men Heroic fik langt fra den start, som de kunne have håbet på. GamerLeagion holdt et uhyre højt niveau og bragte sig hurtigt foran med 6-2.

Bekymrende udvikling for de danske favoritter. Selvom CadiaN lavede flere store spil, var Heroic bagud med fem ved pausen.

Tyskerne fortsatte storspillet. De vandt pistolrunden og de efterfølgende fire runder.

Heroic virkede slukket, og GamerLegion styrede stensikkert mod finalen. I Accor Arena kunne Frederik 'acoR' Gyldstrand og resten af det tyske mandskab lade sig tiljuble af de mange tusinde tilskuere.

GamerLegion skal spille finale, og Heroic kan rejse hjem.