Tidligere Astralis-stjerner er klar til Major-finalen i elektrisk arena

Franskmændene fik lørdag aften, hvad de kom efter, da Vitality sikrede sig en plads i Majorens finale.

Tre danske Counter-Strike-spillere skal søndag spille finale i historiens sidste Major i computerspillets sin nuværende form.

Det står klart, efter at Vitality, der har de tidligere Astralis-stjerner Emil ’Magisk’ Reif og Peter ’dupreeh’ Rasmussen på holdet, er klar til finalen. Det blev de med en sejr på 2-0 over endnu en af turneringens overraskelser i form af den norske organisation Apeks.

Med sejren er Peter 'dupreeh' Rasmussen én kamp fra at blive den eneste spiller til at vinde fem Majors.

Vitality 2-0 Apeks

  • 1. map, Mirage (Apeks’ valg): 16-14
  • 2. map, Vertigo (Vitalitys valg): 16-12

Det var yderst populært.

For Vitality er en fransk organisation, og de blev båret frem på hjemmebanen i Paris. Stemningen i Accor Arena var elektrisk, og da man troede, at de højlydte franskmænd havde toppet, steg lydniveauet blot.

Dansk modstand

I finalen får fansene mulighed for at overgå sig selv. Her får Vitality brug for al den opbakning, de kan få, når de møder Heroics banemænd fra GamerLegion, der har danske Frederik ’acoR’ Gyldstrand på kontrakt.

Også Vitalitys træner er dansk og har Astralis-baggrund. Det er naturligvis Danny 'zonic' Sørensen, som har mulighed for at vinde fem Majors som træner.

Det er sidste gang nogensinde, der skal afvikles en Major i spillet Counter-Strike: Global Offensive. Til sommer bliver spillet ændret, og fremover skal der kæmpes om trofæer i Counter-Strike 2.

Finalen mellem Vitality og GamerLegion kan ses søndag klokken 17.00 på TV 2 Echo og TV 2 Play.