Da ”den danske skurk” blev elimineret, overgav salen sig

De brasilianske fans elsker ham, men mange europæiske fans har gjort det til en dyd at buhe ad den danske Heroic-kaptajn.

”Byd velkommen til ’cadiaN’!”

Når værten på scenen i Paris siger ovenstående, ved alle i Accor Arena, hvad der kommer til at ske. En øredøvende pibekoncert begynder.

Counter-Strike-fans har efterhånden gjort det til en sport at dele deres holdning om danske Heroic og specielt holdets kaptajn, Casper ’cadiaN’ Møller. Og det sker oftest med buhråb, hver gang lejligheden byder sig.

Den 27-årige dansker er tilsyneladende en person, som alle Counter-Strike-fans har en mening om, og hos europæiske fans er det generelle billede, at han ikke er en spiller, man holder med.

Men da Heroic lørdag aften højst overraskende tabte sin Major-semifinale mod GamerLegion, og ’cadiaN’ blev interviewet på scenen umiddelbart efter det hårde nederlag, vendte stemningen sig.

Fans viser klassen i sidste ende

De samme fans, som denne uge har gjort en dyd ud af at buhe ad Heroic-kaptajnen, rejste sig og begyndte i kor at råbe ’cadiaN’ gentagne gange.

- De viser jo deres klasse i sidste ende, efter vi har tabt. Det er lidt sjovt. De kan buhe det ene sekund og juble det andet. Men det er fint. Det er sport. Det er følelser. Jeg synes, det er en fin måde at gøre det på, siger ’cadiaN’ til TV 2 Sport.

Øjeblikket gjorde ham mundlam for en stund. Noget, der ikke sker tit, som han skriver på Twitter.

Hans holdkammerat Martin ’stavn’ Lund var også i nærheden af scenen, da stemningen vendte sig.

- Det er da godt at se, at der er noget kærlighed, når de ellers hele tiden er efter os, konstaterer ’stavn’.

Selv når 'cadiaN' ikke er på scenen, benytter fans enhver mulighed for at buhe. Det blev igen tydeligt fredag, hvor 'jkaem' roste 'cadiaNs' sticker (klistermærke på våben). Det var ikke populært. Video: Jacob Nordestgaard Lage

Brasilien elsker ’cadiaN’

Det er dog ikke alle, der i denne uge har haft behov for at buhe ad Heroic.

I arenaen i Paris er der en enklave, der ikke bidrager til den slags stemning. De er fra Brasilien, har Heroic-trøjer på, er nogle af de mest højlydte i arenaen, og så er de vilde med ’cadiaN’ og Heroic.

- Det er mærkeligt, at alle i Europa behandler ham som en skurk og buher og pifter ad ham. Vi forstår ikke, hvorfor de behandler ham sådan. I Brasilien elsker vi ham. Han er ikke en skurk. Han er bare en god spiller – ligesom ’s1mple’ (en af verdens bedste, red.) for eksempel er det. Meget selvsikker, flabet af og til – og så får han gang i publikum, siger brasilianske Lucca Leonardi til TV 2 Sport.

’cadiaN’ ser også ud til at elske de brasilianske fans. I semifinalen mod GamerLegion havde danskeren overskud til at vinke og klappe ud til det brasilianske afsnit. Og sådan noget går lige i hjertet på sydamerikanerne.

- Han anerkender os. Det er rart. Det ser ud til, at han virkelig elsker brasilianske fans, siger Lucca Leonardi.

'cadiaN' er brasiliansk, mener fans

Hans bror, Pietro Leonardi, har også et bud på, hvorfor Brasilien er vilde med Heroics holdkaptajn.

- På Gaules’ stream (Brasiliens største streamer, red.) er alle fra Heroic – oftest ’cadiaN’ – rigtig flinke og cool. De er generelt rigtig flinke ved brasilianske fans. ’cadiaN’ er virkelig passioneret. Den passion og de følelser ser vi ikke tit hos europæere. Vi føler, at ’cadiaN’ er en af os – en brasilianer, siger Pietro Leonardi.

’cadiaN’ og Heroic var storfavorit til at spille sig i finalen, men måtte altså se sig slået af turneringens største sensation, GamerLegion, der spiller finale søndag.

Finalen mellem Vitality og GamerLegion kan ses søndag klokken 17.00 på TV 2 Echo og TV 2 Play.