Dansk stjerne skyder sig ind i historiebøgerne i sidste CS:GO-Major

Peter 'dupreeh' Rasmussen har som den eneste spiller vundet fem Majors i Counter-Strike: Global Offensive, og den bedrift bliver aldrig overgĂĄet.

Accor Arena i Paris fik søndag aften, hvad de hele ugen har hungret efter.

Her sikrede den franske e-sportsorganisation Vitality sig Major-sejren pĂĄ overbevisende vis over GamerLegion.

Vitality består af to franskmænd, en israeler samt tre danskere i form af den tidligere Astralis-trio Peter ’dupreeh’ Rasmussen, Emil ’Magisk’ Reif og træner Danny ’zonic’ Sørensen. Med sejren blev ’dupreeh’ historisk som den første spiller til at løfte Major-trofæet fem gange.

Vitality 2-0 GamerLegion

  • 1. map, Overpass (GamerLegions valg): 16-6
  • 2. map, Nuke (Vitalitys valg): 16-13
Den sidste Major-vinder i CS:GO blev Vitality. PĂĄ hjemmebanen i Paris blev de hyldet efter sejren over GamerLegion. Video: TV 2 Sport

Finalen var samtidig et punktum for Major-turneringer i spillet Counter-Strike: Global Offensive. Til sommer bliver spillet ændret, og fremover skal der kæmpes om store trofæer i Counter-Strike 2.

Historieskrivning en garanti

Det var aldrig et spørgsmål om, hvorvidt der ville blive skrevet historie søndag aften, når Major-finalen mellem Vitality og GamerLegion skulle afgøres.

Mere interessant var det, hvilke – og hvor mange – ord og sider, der ville blive føjet til Counter-Strike: Global Offensives ti år gamle annaler, inden spillet bliver lagt på hylden.

GamerLegion, danske Heroics banemænd fra semifinalen lørdag, fik lov til at vælge kampens første bane, og de valgte Overpass. Her begyndte det lovende for det undertippede mandskab, der vandt pistolrunden. Glæden var dog kortvarig, da de ikke konverterede den efterfølgende runde.

Ellevilde fans efter anden runde

Med svagere våben formåede Vitality at hive runden hjem, og så steg lydniveauet til hidtil uhørte højder.

Accor Arena rystede, og selvom spillerne spiller med lydisolerende headsets, kunne skummet og teknologien ikke holde sĂĄ meget lyd ude.

Det kunne lige så godt have været en fodboldkamp. Så meget larmede de franske fans i den udsolgte Accor Arena. De havde da også lånt lidt fra landets nationalsport. Islandske ”huh!”, halstørklæder og Vitality-spillertrøjer med spillernumre på ryggen var alt sammen med til at skabe en mindeværdig ramme om Counter-Strike: Global Offensives sidste Major. Vitality-fangruppen Golden Hornets havde såmænd også medbragt en trompet.

Rutine er ikke, hvad GamerLegion har mest af, og det krævede det for at ryste anden runde af kampen af sig. Seks runder skulle der gå, før det undertippede mandskab med danske Frederik ’acoR’ Gyldstrand kom på tavlen igen.

Så stod det 6-2, og håbet levede. Bare en runde efter mødte de igen modgang, da ’apeX’ på en eller anden vis fik lov til at clutche alene mod to. Det skulle bare ikke være for GamerLegion på eget banevalg. Således gik de til pause bagud 4-11, og de formåede aldrig at gøre det spændende.

Vitality stjal GamerLegions bane med de overbevisende cifre 16-6.

GamerLegion svarede igen

Med ryggen mod muren skulle GamerLegion finde noget magi frem, hvis finalen skulle blive spændende.

Vi var nemlig nået til Vitalitys banevalg, Nuke – en bane, de var ubesejret på i de seneste tre måneder.

GamerLegion lod sig dog ikke kyse og vandt pistolrunden – ligesom de gjorde to gange på Overpass. Denne gang formøblede de ikke fordelen i anden runde.

Herfra satte de undertippede sig på halvlegen og udnyttede den – på papiret – fordelagtige CT-side. Ved sideskiftet var GamerLegion således foran med 10-5 og havde en buffer at arbejde med, inden den helt store opgave ventede: at spille sig igennem Vitalitys forsvar på Nuke.

Vitality var stærkest

For første gang i kampen gik pistolrunden til Vitality, og så skulle GamerLegion tage sig sammen, hvis den gule bus ikke skulle køre dem over.

Men GamerLegion har ’iM’. Den bedste spiller ved denne Major, og efter 18 runder stod den rumænske komet allerede noteret for 24 kills.

’iM’ gik dog i står. De næste seks runder skød han kun én, og så stod det pludselig 13-13. Nerverne var tydelige hos begge hold – hos GamerLegion, fordi de havde svært ved at finde løsninger, og hos Vitality, fordi de efterhånden kunne smage trofæet.

Få minutter senere kunne de løfte det. GamerLegion formåede aldrig at strikke en god T-side sammen. Vitality vandt 16-13 og fik taget i Accor Arena til at løfte sig.

'dupreeh' blev historisk. Hans franske holdkammerat ZywOo blev kåret til turneringens mest værdifulde spiller.

Den næste Major er i København. Her byder Royal Arena indenfor til en historisk turnering, hvor vi for første gang ser stjernerne dyste i Counter-Strike 2.