E-sport

Tog "stort sats" og forlod Astralis – nu er han indehaver af unik rekord

I begyndelsen af 2022 skiftede Peter 'dupreeh' Rasmussen Astralis ud med franske Vitality, og søndag aften kulminerede hans udenlandske sats.

Den danske Counter-Strike-spiller Peter ’dupreeh’ Rasmussen præsterede søndag aften noget, der aldrig bliver overgået.

Foran en udsolgt arena i Paris vandt han sin femte Major-titel, og det kommer ingen anden spiller nogensinde til at præstere. Til sommer bliver Counter-Strike: Global Offensive nemlig til Counter-Strike 2.

- Det er stadig ikke helt gået op for mig. Jeg har virkelig prøvet at underspille det, når jeg kom til turneringen. For jeg vidste godt, det kunne blive en faktor, der kunne give mere pres, siger Peter ’dupreeh’ Rasmussen til TV 2 Sport.

Satsede alt og forlod Astralis

Der er dog grænser for, hvor meget man kan ignorere fakta. Det måtte den 30-årige dansker sande, da sejren over GamerLegion nærmede sig på den afgørende bane, Nuke.

- I sidste ende kunne jeg godt mærke, at jo tættere vi kom på, jo mere begyndte det at kilde i maven. Da vi så vandt, var det bare den fedeste følelse.

’dupreeh’ vandt fire Majors med Astralis, og søndag tilføjede han en femte af slagsen med franske Vitality, som han skiftede til for at søge nye udfordringer.

- Da i min Astralis-tid valgte at gå internationalt, var det et stort sats. Jeg vidste ikke, hvordan det ville gå, men jeg havde sagt til mig selv, at jeg ville vinde en Major mere, og det skulle selvfølgelig gøres på det her hold.

Dansk træner skrev også historie

Vitality består af to franskmænd, en israeler, to danske spillere og en dansk træner i form af den tidligere Astralis-træner Danny ’zonic’ Sørensen. Ligesom ’dupreeh’ var det også femte gang, han kunne løfte trofæet, hvilket ingen anden træner har gjort.

- Jeg er superstolt af spillerne og af det arbejde, vi har lagt i det i de sidste fem måneder. Jeg er pissestolt af alle omkring holdet.

- Jeg kunne ikke have gjort det uden dem, og forhåbentlig har de lidt samme følelse. Jeg tænker ikke så meget over det. For mig er det processen op til. Men jeg ved ikke – jeg er lidt tom for ord. Det er bare megafedt, siger ’zonic’.

Holdets sidste dansker har også Astralis-fortid i form af Emil ’Magisk’ Reif. Han var dog ikke en del af Astralis, da de for første gang løftede et Major-trofæ i 2017.