Heroic genvinder stor turnering

Søndag vandt Heroic over Team Vitality i Blast-Finalen i Washington D.C. Begge har danskere på holdet.

Med sine fem danskere vandt Counter-Strike-holdet Heroic søndag Blast-finalen 2-1 over franske Team Vitality.

- Sikke en præstation. Der var så meget snak om vores mentale tilstand, men vi blev ved med at arbejde og stolede på hinanden hele vejen, skriver præstationschef for Heroic, Kasper Straube Hansen, på det sociale medie Twitter.

Heroic - Vitality

  1. bane, Vertigo: 16-9 til Heroic
  2. bane, Mirage: 10-16 til Vitality
  3. bane, Inferno: 16-9 til Heroic

Finalen var en kamp mellem nummer et og to på HLTVs verdensrangliste. Med sejren følger en præmiesum på 1,4 millioner kroner.

Derudover kan Heroic glæde sig over, at Jakob 'jabbi' Nygaard blev kåret som turneringens mest værdifulde spiller.

- Vi har bevist en masse for os selv i denne turnering. Vi ved, at vi kan stole på hinanden og gøre alle de små ting, vi snakker om – og at vi kan vinde trofæer, siger 'jabbi' til HLTV.

Det er andet år i træk, at Heroic tager sejren i Blast-finalen. Sidste år vandt danskerne Falls-finalen i Royal Arena, og sent søndag aften vandt de så også Spring-finalen i Washington.

Samme aften kom det i øvrigt frem, at dette års Blast Fall-finale også spilles i København.

Mange semifinaler

Syv gange i 2022 og 2023, før indeværende turnering, har holdet været blandt de sidste fire i nogle af de største turneringer.

Fire gange er man kommet i finalen, men kun i Royal Arena sidste år lykkedes det at triumfere.

Vinderen af turneringen får også en billet til Blast World Final i december, hvor otte hold skal dyste om en præmiepulje på små syv millioner kroner.

Team Vitality, der har to danskere på holdet og en dansk træner, vandt i maj det uofficielle verdensmesterskab, årets eneste majorturnering i Paris.