- Det var et spørgsmål om tid, siger ekspert om Hvidt-fyring

Jacob 'PIMP' Winneche er meget overrasket over fyringen af chefanalytiker Nikolaj 'Hunden' Petersen.

Kasper Hvidt er færdig som sportsdirektør i Astralis efter seks år på posten.

Onsdagens fyring af den tidligere håndboldspiller overrasker ingenlunde TV 2 Sports Counter Strike-ekspert Jacob 'PIMP' WInneche. Tværtimod.

- Det var en, man havde set komme. Der er truffet rigtig mange beslutninger i Astralis i de sidste 4-5 år, og når man kigger tilbage, må man også bare erkende, at langt de fleste af de spillere, der er hentet, og de sportslige tiltag, der er gjort, overhovedet ikke har haft en effekt. Det har nærmest gjort det værre.

- Det var et spørgsmål om tid, og måske egentlig overraskende, at Kasper Hvidt holdt så længe, siger 'PIMP'.

Astralis var verdens ubestridte konger af Counter Strike i de første år under Hvidts ledelse, men siden er det kun gået nedad resultatmæssigt. CS-eksperten nævner særligt det manglende generationsskifte på holdet som et lysende eksempel på fejlslagen ledelse.

- Da 'Magisk' og 'Dupreeh' forlod Astralis og 'Dev1ce' pludselig var væk, stod man tilbage med 'gla1ve' og 'Xyp9x', og der var en første fejl, at man valgte at give 'Xyp9x' en kæmpestor og lang kontrakt på et tidspunkt, hvor han spillede det værste, han har gjort.

- Det var en kæmpe fejl og har det resultat nu, at han spiller nede på Astralis’ talenthold til en af de bedste lønninger i Counter Strike overhovedet. Den totale udeblivelse af et generationsskifte i Astralis har gjort rigtig ondt, fortæller Jacob 'PIMP' Winneche.

Overrasket over 'Hunden'

Nyheden om, at Astralis' chefanalytiker, Nikolaj 'Hunden' Petersen, også har fået sparket onsdag, bundfælder sig til gengæld noget anderledes hos CS-eksperten.

Det drejer sig primært om alt det, holdet har ofret ved at ansætte ham.

- Jeg er meget overrasket over, at Hunden får sparket nu. Man tog ham jo tilbage for et år siden, og det gjorde man under et stort påstyr. Der var den store skandale, og hans ry var så blakket, som det overhovedet kunne være.

- Astralis gør meget ud af at fremstille sig selv som den pæne dreng i klassen, så de tog et stort tab ved at hente ham. At det så kun har holdt i et år – at man er gået alt det igennem og har mistet mange fans og troværdighed – virker igen som et mismatch og har måske også noget at gøre med fyringen Kasper Hvidt. Det var måske det, der fik bægeret til at flyde over, påpeger Jacob 'PIMP' Winneche.

Hvad nu?

Astralis har endnu ikke meldt ud, hvem der bliver ny sportsdirektør og chefanalytiker på holdet.

- Det efterlader Astralis et sårbart sted, men også et godt sted. Nu har de endelig en mulighed for at træffe nogle svære beslutninger og finde en ny vej. Nu kan man hive folk ind med andre visioner og ideer.

Her har CS-eksperten et klart bud på, hvad verdens førhen mægtigste mandskab skal kigge særligt efter.

- Jeg har altid haft fornemmelsen af, at Kasper Hvidt ikke har haft en store viden om Counter Strike, så det er måske en ide at alliere sig med nogen, der ved noget om spillet og at sammensætte hold og på den måde være med til at træffe de beslutninger, der har haltet i de seneste par år.

Astralis er i øjeblikket nummer 15 på verdensranglisten.