Astralis-stjerner ryger på bænken

To nye spillere erstatter to Astralis-ikoner.

Forleden blev sportsdirektør Kasper Hvidt og chefanalytiker Nikolaj 'Hunden' Petersen droppet i Astralis.

Nu er der også nyt på spillerfronten.

Her bliver holdets mangeårige stjerner og ikoner Lukas 'gla1ve' Rossander og Andreas 'Xyp9x' Højsleth nemlig bænket. Det skriver holdet i en pressemeddelelse og uddyber, at bænkpladsen kan være med et holdskifte i sigte.

Deres pladser på holdet bliver overtaget af Victor 'Staehr' Staehr, der kommer til fra tyske Sprout, og den tidligere Copenhagen Flames-spiller Johannes 'b0RUP' Borup.

Samtidig bliver Alexander 'Altekz' Givskov sendt tilbage på talentholdet.

Astralis' hold

Nicolai 'dev1ce' Reedtz

Benjamin 'blameF' Bremer

Victor 'Staehr' Staehr

Christian 'Buzz' Andersen

Johannes 'b0RUP' Borup

Bænk:

Andreas 'Xyp9x' Høsjleth

Lukas 'gla1ve' Rossander

Trænerstab:

Peter 'casle' Ardenskjold (cheftræner)

Mathias 'R0nic' Pinholt (assistenttræner)

Langvarig nedtur

22-årige Mathias 'r0nic' Pinholt er blevet hevet op som assistenttræner for førsteholdet, efter han stod i spidsen for Astralis Talent.

- Jeg vil gerne rose både Andreas, Alexander og Lukas for deres indsats i en svær periode, hvor vi, trods hårdt arbejde fra alle, ikke har fået tingene til at lykkes helt, som vi gerne ville.

- Trods en række gode toppræstationer har vi bare også haft nogle store huller og hverken fundet den rette konstellation eller et stabilt niveau. Nu har vi muligheden for at hente to spillere, der passer ind i måden, vi gerne vi spille, og så er tiden den rigtige.

Med Lukas 'gla1ve' Rossander og Andreas 'Xyp9x' Højsleth på holdet var Astralis i flere år altdominerende i Counter-Strike.

Men de senere år er holdet faldet længere og længere væk fra den absolutte elite – så meget, at TV 2 Sports ekspert Jacob 'Pimp' Winneche for nylig udtalte, at Astralis-æraen har været død i flere år.

De nye drenge i klassen

Om de to nye spillere siger cheftræneren:

- Jeg er ekstremt glad for, at vi er blevet enige med Sprout om en omgående transfer af 'Staehr', som uden tvivl er ét af de største danske CS-talenter de seneste fem år. Det er en offentlig hemmelighed, vi længe har haft et godt øje til ham, og i forhold til det, vi gerne vil med holdet på det spillemæssige plan, passer han perfekt ind. Jeg glæder mig ekstremt meget til at arbejde med ham og hjælpe ham med for alvor at folde potentialet ud.

- 'b0RUP' er en spiller, vi ved, hvad står for, og som er hentet til den specifikke rolle i det system, vi vil spille. Jeg forventer, at han kommer til at bidrage en masse til holdet og sine medspillere, og selvom han kun er 23 år, kommer han med en masse brugbar erfaring fra de største turneringer. Med de fem spillere på holdet både tror og håber jeg, at vi kan komme ud efter sommerpausen med en bedre balance på holdet og en pokkers masse lyst og energi i vores spil, siger Peter 'casle' Ardenskjold.

Denne sommer bliver Counter-Strike for første gang i 11 år opdateret, så CS:GO bliver til Counter-Strike 2. Du kan læse mere om ændringen her.