Officielt: Verdens bedste hold skiller sig af med dansk stjerne

Som TV 2 Sport erfarede mandag, har Peter 'dupreeh' Rasmussen ingen fremtid hos Vitality.

Den danske Counter-Strike-stjerne Peter 'dupreeh' Rasmussen skal på holdjagt.

Torsdag bekræfter verdensranglistens nummer et, franske Vitality, at 'dupreeh' ikke er en del af holdets fremtidsplaner. I stedet vil Vitality satse på Shahar 'flameZ' Shushan.

Begge dele erfarede TV 2 Sport mandag.

På daværende tidspunkt var det ikke muligt for TV 2 Sport at få en kommentar fra 'dupreeh', men torsdag siger han følgende om bruddet med Vitality:

- Jeg må ærligt sige, at beslutningen kom lidt som en overraskelse for mig. Jeg føler slet ikke, at vi var ved enden af vejen med det her hold, men jeg respekterer Vitalitys beslutning og ønsker dem held og lykke fremover, siger Peter 'dupreeh' Rasmussen til TV 2 Sport.

Historiske 'dupreeh' er stadig sulten

Peter 'dupreeh' Rasmussen er den eneste Counter-Strike-spiller, der har vundet fem Major-titler i Counter-Strike: Global Offensive.

En rekord, som aldrig bliver slået, fordi CS:GO inden længe bliver erstattet af Counter-Strike 2.

De første fire titler vandt 'dupreeh' med danske Astralis. Den seneste vandt 'dupreeh' med Vitality.

- Jeg er taknemmelig for at have nået en historisk milepæl ved som den eneste spiller nogensinde at have spillet alle 19 Majors og vundet 5 – den seneste sammen med et stærkt fransk Vitality-hold og mine danske kolleger og venner, Emil ('Magisk' Reif), Danny ('zonic' Sørensen) og Lars Robl, siger 30-årige 'dupreeh', der på ingen måde føler sig rusten:

- Jeg føler mig på toppen af mit spil. De sidste par måneder, efter at jeg er blevet far, føler jeg, at jeg har fundet balancen mellem familieliv og livet som topprofessionel. Jeg er lige så sulten efter at vinde, som da jeg var 20 år.

Jagter endnu en Major-deltagelse

Næste år skal der spilles Major i København. En event Peter 'dupreeh' Rasmussen helst ikke vil gå glip af.

- Jeg vil give min højre arm for at spille om min sjette Major-titel foran en fyldt Royal Arena, men det er svært at vinde en Major, og for at det skal lykkes, skal jeg finde et hold, der deler mine ambitioner, professionalisme og villighed til at yde de nødvendige ofre for at nå målene.

- Jeg har fået et par forsigtige følere allerede, men nu holder jeg ferie med min familie, og så ser vi, hvad der sker, når jeg kommer hjem, siger 'dupreeh' til TV 2 Sport.

Peter 'dupreeh' Rasmussen, der også er ambassadør for Kræftens Bekæmpelse, har kontrakt med Vitality frem til 31. december i år, men spilletid i holdets trøje får han altså ikke mere af.