Dansk stjernes udbrud vækker opsigt

Hændelsen skal dog tolkes som et tegn på respekt, mener ekspert.

Følgende udbrud har startet en debat:

- LAD VÆRE MED AT DISRESPECT OS EN GANG TIL! KOM NU LIDT.

Udbruddet stammer fra Casper ’cadiaN’ Møller, der er kaptajn hos verdens bedste CS:GO-mandskab, danske Heroic.

Lørdag aften havde de danske Counter-Strike-stjerner været i overraskende problemer mod det undertippede mongolske hold, TheMongolz.

Heroic gik ind til kampen som store favoritter, men de endte med at tabe første map, mens de også lige pludselig var bagud 13-7 i andet map. Yderst presset viste danskerne dog deres klasse, da de fik vendt kampen og vandt andet map i overtime.

Tredje map blev vundet lidt mere overbevisende af Heroic, men særligt en situation i afslutningen af tredje map har skabt debat. Her rejste ’cadiaN’ sig op efter en runde, der blev vundet, og råbte ovenstående gloser.

Lynhurtigt blev den danske kaptajn bestormet med beskeder på de sociale medier, hvor folk udtrykte deres utilfredshed med, hvordan ’cadiaN’ kunne finde på at opføre sig sådan over for så undertippet et hold.

- Jeg er virkelig ked af mit trash talk midt i kampen. Jeg ved godt, jeg er den eneste spiller, der stadig råber ad mine modstandere.

- Men det her var sidste gang. Nu vil jeg prøve at forbedre mig, skrev ’cadiaN’ umiddelbart efter kampen på sin Twitter-profil.

Han gav dem bare respekt, forklarer ekspert

Et tweet, der nok skal læses lettere ironisk. For ifølge TV 2 Sports CS:GO-ekspert Jacob ’Pimp’ Winneche gjorde ’cadiaN’ intet forkert.

- TheMongolz spillede sig i IEM-gruppespillet ved at spille ufattelig god Counter-Strike. Og det fortsatte de med at gøre mod Heroic her til aften. Det kræver respekt, og uanset hvor fjollet det end lyder, så var det lige nøjagtig dét, ’cadiaN’ gav dem.

- Han gør det her mod alle hold, så hvorfor skulle han ikke også gøre det mod TheMongolz? Hvis jeg var TheMongolz, ville jeg være rasende, hvis nogle troede, at vi skulle beskyttes og forsvares fra det miljø, der er i LAN-CS på højeste niveau, forklarer ’Pimp’ i et længere tweet.

Eksperten uddyber videre, at ’cadiaN’ følte sig ”respektløst behandlet” af måden, TheMongolz spillede på.

Mongolerne spillede nemlig en form for voldsom og direkte Counter-Strike, hvor de bare fløj direkte i hovedet på Heroic-spillerne, og på den måde viste de ingen respekt for smarte beslutninger eller velovervejede træk.

De formåede dog at drille verdens bedste hold og var blot få runder fra at vinde kampen, hvorfor taktikken jo viste sig at være tæt på perfekt.

Godt humør efter kampen

TheMongolz virkede heller ikke synderligt fortørnede over danskerens attitude.

Efter kampen tweetede Heroic, at ”sejren aldrig var i fare”, hvortil TheMongolz officielle profil kom med følgende svar:

Dermed virker det til, at konklusionen er, at trash talk er en ganske normal del af det mentale aspekt i professionel CS. Som det jo også er i mange andre sportsgrene.