Astralis vinder brag – nu venter Heroic i kvartfinalen

20-årige Christian 'Buzz' Andersen storspillede på den sidste bane, hvor Astralis dominerede NaVi det meste af vejen.

Der venter Counter-Strike-elskere et danskerbrag af en anden verden, når Astralis og Heroic fredag tørner sammen i kvartfinalen ved den store turnering IEM Cologne.

Det er resultatet af tirsdagens afgørende gruppekampe, hvor Heroic mødte ENCE om en plads i semifinalen, mens Astralis derimod spillede skæbnekamp mod storholdet NaVi for at holde sig i live i turneringen.

Sidstnævnte lykkedes med at vinde efter et opgør, der først fandt sin vinder efter næsten fem timers intens fight.

Astralis 2-1 Natus Vincere

  • Bane 1 (Ancient): 25-23
  • Bane 2 (Nuke): 9-16
  • Bane 3 (Overpass): 16-12

Derfor var det også en svedig Astralis-stjerne i form af Nicolai 'device' Reedtz', der efterfølgende satte ord på sejren:

- Det betyder så meget. Wow, en hård kamp. Jeg kan ikke engang huske runderne. Vi har snakket om, hvordan vi vil være positive, når vi ikke er i kamp og bringe god energi ind, og jeg tror bare, vi lykkedes med alt, hvad vi gerne ville.

- Det var ikke vores bedste spil, men wow ... Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare så stolt, sagde Astralis-spilleren.

Hos danskerholdet var det især 20-årige Christian 'Buzz' Andersen, der sluttede sig til holdet i december 2022, der imponerede på den afgørende bane, Overpass. 'Buzz' startede ud som lyn og torden og endte med hele 31 kills.

Astralis' aktive mandskab består lige nu af Nicolai 'device' Reedtz', Benjamin 'blameF' Bremer, Victor 'Staehr' Staehr, Johannes 'b0RUP' Borup og altså Christian 'Buzz' Andersen.

Heroic 1-2 ENCE

  • Bane 1 (Nuke): 12-16
  • Bane 2 (Overpass): 16-8
  • Bane 3 (Mirage): 14-16

Det eneste andet hold i turneringen med fem danskere i truppen, Heroic, havde været skarpere end Astralis i den indledende fase og stod derfor med en gylden mulighed for at spille sig direkte i semifinalen.

Heroic formåede dog ikke at slå ENCE, da det endte med et snævert nederlag på 14-16 på den afgørende bane.

Men nederlaget betyder altså, at Heroic i stedet skal spille kvartfinale, hvor de altså møder Astralis.

Du kan se kvartfinalerne fra IEM Cologne på TV 2 Echo og TV 2 Play fra fredag klokken 15.30. Du finder overblikket her i sendeplanen.