Astralis overrasker – vinder stort danskerbrag

I lørdagens semifinale venter G2, der er nummer fire på verdensranglisten. Det tyske storhold har danske Rasmus 'HooXi' på holdet.

Det yderst imødesete danskerbrag mellem Astralis og Heroic fik en overraskende vinder.

For verdensranglisten nummer et, Heroic, måtte se sig helt fortjent besejret i to maps.

Fra kampens begyndelse og helt indtil afslutningen virkede det relativt uprøvede, nye Astralis-mandskab i overskud, og det blev reelt aldrig spændende.

Dermed er Astralis klar til semifinalen ved IEM Cologne.

Astralis 2-0 Heroic

  • Bane 1 (Ancient): 16-7
  • Bane 2 (Inferno): 16-11

I første map gjorde Astralis-stjernen Nicolai 'device' Reedtz en afgørende forskel. AVP-specialisten noterede sig for 26 kills i mappet, og det var bedst af alle.

Andet map blev indledt bedst af Heroic, der bragte sig foran 4-0.

Men den relativt nye Astralis-spiller Christian 'Buzz' Andersen, der blot er 20 år gammel, stemplede pludselig ind med en række afgørende aktioner.

Det var med til at vende momentum, men kun for en stund. Heroic arbejde sig tilbage på Inferno og førte 8-7 ved pausen.

Men i anden halvleg fortsatte Astralis sit storspil, og et frustreret Heroic-hold kunne ikke finde løsningerne. Dermed endte det til sidst med en flot Astralis-sejr.

De to danske storhold havde forud for fredagens kamp ikke mødt hinanden i 195 dage. Derfor var opgøret også ekstra imødeset.

Som nævnt skal Astralis møde tyske G2 i lørdagens semifinale. Opgøret begynder klokken 19:00 og vises på TV 2 Echo og TV 2 Play.